Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85

Recomanem

Premi europeu Acció transformadora

Imatge: sustainablecities.eu

Imatge: sustainablecities.eu

La Comunitat local de l’energia de Caldes de Montbui ha resultat finalista del Premi europeu a l’Acció transformadora organitzat pel Comitè de les Regions de la UE. El projecte exposa com els consumidors poden prendre partit en les decisions tot canviant el model energètic.

El projecte de Caldes de Montbui La cel de Caldes, centrat en el desenvolupament d’una comunitat local de l’energia, ha aconseguit classificar-se com un dels tres finalistes de la sisena edició del Premi a l’acció transformadora en una cerimònia organitzada pel Comitè Europeu de les Regions a Brussel·les. El projecte guanyador ha estat el de la societat de desenvolupament Valea Jiului (Romania). 

El jurat va seleccionar la iniciativa Valea Jiului (Romania) pel seu potencial per catalitzar la transformació sociocultural, socioeconòmica i tecnològica dins de la seva comunitat i pels seus esforços a favor del Pacte Verd Europeu. A més del trofeu i del títol «Acció transformadora de l’any 2022», Valea Jiului també rebrà 10.000 €, que els ajudaran a donar suport a noves iniciatives.

A més de Valea Jiului, dues ciutats van ser seleccionades com a finalistes: la ciutat de Łódź (Polònia), i el municipi de Caldes de Montbui, per la comunitat local de l’energia que prioritza la reducció de les emissions de CO₂, l’ús de l’energia fotovoltaica i la participació de la ciutadania en el codisseny d’un nou model d’eficiència i independència energètiques.

La cel de Caldes proposa una manera natural en què els consumidors poden prendre partit en les decisions tot canviant el model actual; al produir energia localment es guanya independència de les grans plantes de generació. Això significa un consum més eficient dels recursos, alhora que és una eina per lluitar contra la pobresa energètica ajudant els ciutadans més vulnerables.

[+] Font i més informació: Comitè de les Regions UE

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #85 - Gener de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat