Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2021 - #110

Espai municipal

Aprovat el Pla Municipal de Salut Pública de Pineda de Mar 2021-2025

© Ajuntament de Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

L’ajuntament de Pineda de Mar compta ja amb el seu primer Pla Municipal de Salut Pública 2021-2025, aprovat pel Consistori el 26 de juliol de 2021 i elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El pla de salut de Pineda de Mar ha estat concebut com un pla de ciutat, recolzat des de l’ Alcaldia a proposta de la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament, amb l’objectiu principal de millorar la salut i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Pineda de Mar des de la mirada integradora de salut a totes les polítiques, actuant sobre els determinants de la salut, impulsant el treball transversal i incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en l’estructura del pla.

L’Ajuntament, amb la presència de l’Alcalde al capdavant del comitè estratègic d’elaboració del pla de salut, ha culminat un projecte iniciat l’any 2020 que ha implicat a totes les àrees i regidories municipals i en el qual la ciutadania ha participat mitjançant una enquesta difosa a través de les xarxes socials. En l’enquesta es va demanar als veïns i veïnes que prioritzessin dos temes de salut d’entre un llistat de vuit i que citessin accions a realitzar en els àmbits temàtics escollits. L’enquesta es va penjar a les xarxes durant un mes i va tenir una participació de més de 700 persones.

El Pla Municipal de Salut Pública de Pineda de Mar 2021-2025 planteja 5 eixos d’actuació: promoció i prevenció de la salut, protecció de la salut, accions comunitàries de salut, entorns saludables i bon govern de la salut pública. Per a cada eix, es plantegen un sèrie d’objectius, les actuacions més adients per aconseguir-los i l’avaluació de les accions realitzades i els resultats en salut obtinguts, a partir d’una proposta d’indicadors demogràfics i de determinants de salut i d’estils de vida, conjuntament amb indicadors de procés i resultat de les activitats programades.

La importància de la participació dels veïns i veïnes del municipi en el procés d’elaboració del pla de salut de Pineda de Mar ha quedat palesa en la decisió de posar en marxa properament dos projectes transversals i transformadors que treballaran alguns dels temes que més preocupen a les persones que viuen a Pineda de Mar, atenent als resultats de l’enquesta ciutadana: la prevalença del sobrepès i l’obesitat en la població infantil i la necessitat de construir programes de salut comunitària.

El Pla Municipal de Salut Pública de Pineda de Mar 2021-2025 és una mostra de com un compromís polític ferm és garantia d’èxit a l’hora d’incorporar la perspectiva de salut en l’agenda municipal.

Adjuntem la infografia que ha elaborat l’ajuntament de Pineda de Mar ressaltant els punts claus del seu pla local de salut. 

Infografia sobre el Pla Local de Salut de Pineda de Mar

 

Si voleu consultar el Pla Municipal de Salut Pública de Pineda de Mar 2021-2025, ho podeu fer a l’apartat corresponent del web del Servei de Salut Pública.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #110 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS