Butlletí EspaiS@lut
Maig 2022 - #117

Espai municipal

Mataró amb el Dia Mundial de l’Activitat Física

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

L’any 2017 es va constituir a Mataró la Taula de salut comunitària. Integrada per persones representants dels dos proveïdors de salut a la ciutat (ICS i Consorci Sanitari del Maresme), de les oficines de farmàcia, de l’Agència de Salut Pública al territori i de la Secció de Salut de l’Ajuntament, que té com a objectiu principal establir una coordinació periòdica dels diferents agents del territori que realitzen accions en salut comunitària, evitant així duplicitats i optimitzant els recursos disponibles.

Després de dos anys aturada per la pandèmia, la taula recupera l’activitat amb il·lusió renovada i ho fa organitzant un acte de ciutat per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat física.

A tal efecte, es va unificar el cartell informatiu amb el lema de l’estratègia Activa’t i comença a sumar, i es va dividir la ciutat en dos sectors que englobaren les 7 àrees bàsiques de salut:

  • Sector est, inclou els CAPs Mataró Centre, Rocafonda-El Palau i Cirera Molins. Amb dos recorreguts diferents, les persones participants acompanyades per professionals dels respectius centres de salut, van confluir al Parc Urbà de Salut Jardins Antic Escorxador.
    Allà van participar en una xerrada sobre els beneficis de l’activitat física i la importància de la hidratació, i seguidament es va fer una sessió dirigida sobre el bon ús dels aparells que integren el parc urbà de salut.
  • Sector oest, inclou els CAPs La Riera, Rda. Prim, Gatassa i Rda. Cerdanya. Van sortir d’un mateix punt i van fer una recorregut urbà fins al Parc Urbà de Salut TecnoCampus.
    Les persones assistents també van gaudir d’una xerrada sobre la importància d’una bona hidratació en la pràctica d’activitat física i d’una sessió dirigida en aquest espai. Aquesta sessió va anar a càrrec de professionals del servei de rehabilitació de l’ICS.

L’experiència ha estat molt ben valorada tant pel públic com per les/els professionals. En total hi van participar unes 100 persones i 12 professionals.
El CAP Mataró Centre ha decidit mantenir aquestes sortides el darrer dijous de cada mes. El CAP Rda. Cerdanya ja disposa de dos grups estables que surten a caminar setmanalment. A les persones assistents se’ls va repartir una motxilla i un exemplar dels itineraris urbans A peu, fem salut!


Enllaç al cartell.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #117 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS