Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2015 - #45

En portada

El projecte "Entorn urbà i salut" guardonat amb el Premi europeu EPSA, en la categoria de treball transversal

El projecte "Entorn urbà i salut" de la Diputació de Barcelona ha estat guardonat amb el premi al millor projecte transversal, entre més de 266 projectes que optaven als premis europeus a l'excel·lència del sector públic (EPSA) 2015, que concedeix bianualment l'Institut Europeu d'Administració Pública (EIPA) per fomentar el progrés de l'actuació pública a Europa.

Es tracta d'un reconeixement al treball transversal que es ve fent a la Diputació de Barcelona per promoure entorns urbans més saludables i que ha implicat més de 50 persones de diferents disciplines i àrees de treball.

El jurat va atorgar el premi al projecte per haver aconseguit encabir la perspectiva salut en el disseny de ciutats i pobles, d'una manera innovadora, construint coneixement i afegint valor a la societat en tant que aspira a millorar la salut de tota la ciutadania.

Es van destacar, especialment, les sinèrgies establertes entre diferents àrees d'acció política, remarcant que iniciatives com aquesta ajuden a trencar amb la dinàmica de compartiments estancs  en l'administració, i animen a la cooperació interadministrativa tant vertical com horitzontalment i a comptar amb la implicació de la societat civil.

Aquests premis tenen l'objectiu de donar a conèixer experiències innovadores i de valor afegit, contribuir a la implementació de l'estratègia Europa 2020, i fomentar la creació d'una xarxa d'excel·lència pública europea que exerceixi de plataforma d'aprenentatge.

El guardó ens anima a consolidar i aprofundir en una cultura organitzativa i una manera de treballar transversal i participativa que és la base de la governança en el segle XXI. I, d'altra banda, a avançar en la incorporació de la perspectiva salut a les diverses línies de l'acció política, d'acord amb l'estratègia Salut a totes les polítiques.

 

Enllaç al Web entorn urbà i salut

Banner Web Entorn urbà i salut

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #45 - Desembre 2015

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS