Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2015 - #45
Anar a dalt

En portada

 

El projecte "Entorn urbà i salut" guardonat amb el Premi europeu EPSA, en la categoria de treball transversal

 
 

 

El projecte "Entorn urbà i salut" de la Diputació de Barcelona ha estat guardonat amb el premi al millor projecte transversal, entre més de 266 projectes que optaven als premis europeus a l'excel·lència del sector públic (EPSA) 2015, que concedeix bianualment l'Institut Europeu d'Administració Pública (EIPA) per fomentar el progrés de l'actuació pública a Europa.

Es tracta d'un reconeixement al treball transversal que es ve fent a la Diputació de Barcelona per promoure entorns urbans més saludables i que ha implicat més de 50 persones de diferents disciplines i àrees de treball.

 
Anar a dalt

Espai municipal

Campanya d'Afectivitat i Sexualitat a Sabadell

Nova campanya adreçada especialment als joves.

Anar a dalt

Dia Mundial de la Sida als municipis

Anar a dalt

El Servei de Salut Pública informa

Dia Mundial de la lluita contra la SIDA

Des de fa 28 anys cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la SIDA, per fomentar la conscienciació de tota la societat del que representa aquesta malaltia, i implicar-la en la prevenció de la transmissió de la infecció pel VIH.

La Diputació de Barcelona a la V Jornada del Pla de Salut de Catalunya

El passat 27 de novembre es va celebrar la V Jornada del Pla de Salut de Catalunya, enguany centrada en fer balanç del Pla de Salut 2011-2015 que ja està arribant al final de la seva vigència, i en la presentació dels nous reptes per al proper Pla de Salut 2016-2020.

El ple de la Diputació de Barcelona aprova el Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019", el principal instrument de cooperació amb els ens locals

En el marc de l'esmentat pla, està previst que, el proper dia 17 de desembre,  la Junta de Govern aprovi el Catàleg de Serveis 2016 i el seu Règim regulador, iniciant-se el  termini de presentació de les sol·licituds el 18 de desembre de 2015.

Més de 1.200.000€ per a programes de promoció de la salut municipals al 2015

Un any més, es posa de manifest la decidida aposta tant dels ajuntaments com de la Diputació de Barcelona per la promoció de la salut. L'any 2015, un total de 177 ajuntaments s'han beneficiat d'ajuts econòmics per valor de 1.220.687€, per invertir en aquest àmbit.

Les aus urbanes. Problemàtiques que ocasionen i mesures de control

La presència d'aus en el medi urbà està associada a un seguit de problemes, entre els que podem trobar els relacionats amb la salut pública.

Pobresa energètica

Aquest va ser el motiu del taller de debat que es va celebrar el 28 d'octubre de 2015.

BIOPHILIC CITIES: Regenerar la ciutat amb la renaturalització. Estratègies, eines i gestió per la ciutat

Curs organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (UIMP) juntament amb l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).  

Activitats realitzades per a la Xarxa de Productes de la Terra

Activitats realitzades per la Unitat de Seguretat Alimentària, durant el 2015 en el marc de col·laboració del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona amb la Xarxa de Productes de la Terra (XPDT).

Conclusions de la Jornada "Camps electromagnètics i Salut"

Aquesta Jornada, realitzada el 20 d'octubre, va donar una visió general dels diferents aspectes de la relació entre els camps electromagnètics i la salut.  

Formació en seguretat alimentària

Durant el segon semestre de 2015 el Servei de Salut Pública ha realitzat 19 activitats formatives en matèria de seguretat alimentària, a 16 municipis de la província, amb més de 400 assistents.

Anar a dalt

Agenda

Afectarà l'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP) a la salut poblacional?

Debat de Salut Pública organitzat per la Societat de Salut Pública de Catalunya i Balears en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, i que tindrà lloc el 15 de desembre al Pati Manning (Barcelona).

Exposicions del Servei de Salut Pública

Exposicions itinerants que es posen a l'abast dels municipis, com un recurs per fomentar estils de vida saludables.

Tallers "Cuina sense pares"

Durant el mes de desembre es realitzaran 9 tallers "Cuina sense pares" amb el suport del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

Taula rodona "Food Trucks i seguretat alimentària"

Organitzada per l'AVHiC, tindrà lloc a la Sala d'actes del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, el  dia 2 de desembre, de 19 a 21 h. L'assitència és gratuïta, però cal realitzar inscripció prèvia.

Anar a dalt

Recursos recomanats

Informe epidemiològic CEEISCAT

SIVES 2015, Sistema Integrat de Vigilància Epidemiològica de la SIDA/VIH/ITS a Catalunya.
Generalitat de Catalunya. Agència de Salut Públcia de Catalunya.

Web "Salut sexual"

SIDA STUDI, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, disposa d'un web de recursos sobre salut sexual adreçat a professionals que treballen amb joves i altres grups poblacionals.

Web "Estilos de vida saludable"

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, com a part de les accions de l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut (SNS), ha desenvolupat un web sobre estils de vida saludable, d'accés lliure i gratuït, dirigit a tota la població.

Indicadors de la situació de la seguretat alimentària. Catalunya 2013

Infografia publicada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Departament de Salut. Octubre 2015.

Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona 2020. Resum

Medi Ambient i Serveis Urbans - Habitat Urbà. Ajuntament de Barcelona.

Hogares saludables, edificios sostenibles

Publicat per l'Observatorio DKV de salud y medio ambiente en España 2015.

Avaluació del risc de l'ús d'insectes per a l'alimentació humana i dels animals

Breu resum publicat per l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària en relació al document de l'Autoritat Europea de Seguretat alimentària (EFSA), sobre el perfil del risc relacionat amb la producció i el consum d'insectes com a aliments i pinsos (Risk profile related to production and consumption of insects as food and feed), on es revisen els pros i els contres de l'ús dels insectes en aquests àmbits. Aquesta revisió i avaluació del risc l'ha realitzada el Comitè Científic de l'EFSA.

El medio ambiente en Europa: Estado y perspectivas 2015

Informe de síntesi de l'Agència Europea de Medi Ambient 2015. Copenhague.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS