Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2015 - #45

El Servei de Salut Pública informa

Activitats realitzades per a la Xarxa de Productes de la Terra

Activitats realitzades per la Unitat de Seguretat Alimentària, durant el 2015 en el marc de col·laboració del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona amb la Xarxa de Productes de la Terra (XPDT).


  • S'han realitzat 10 activitats formatives en matèria de seguretat alimentària, amb més de 200 assistents, responent a  les peticions de 8 ens locals membres de la XPDT de la província. Els cursos estan dirigits als manipuladors d'aliments, d'empreses censades a la XPDT i tenen l'objectiu de millorar la qualitat i la seguretat alimentària.
  • S'ha ampliat el material documental lliurat als assistents dels cursos oferts, creant 4 nous annexes relatius a 4 sectors d'alimentació (producció de vi, oli d'oliva, cervesa i mel), i actualitzant l'apartat de les condicions de venda dels aliments d'acord amb la nova normativa d'informació al consumidor. Aquest nou disseny té la finalitat d'adequar millor la formació oferta a les necessitats dels productors censats a la XPDT.
  • S'han dut a terme les visites d'assessorament als 8 mercats de pagès del Parc Agrari del Baix Llobregat. S'hi han valorat les condicions higièniques i sanitàries dels mercats ambulants i de les parades que els conformen, per tal de conèixer si són correctes i quines són les millores que es poden adoptar per tal d'oferir productes amb una millor qualitat sanitària.
  • S'ha participat en l'elaboració del nou Pla Estratègic i operatiu de la XPDT.
  • S'ha elaborat el document "Condicions sanitàries de mercats i fires", dirigit als ens locals membres de la XPDT que organitzen aquest tipus d'esdeveniments.
  • S'han fet aportacions sanitàries a la guia que està elaborant la Gerència de Serveis de Turisme per fomentar les visites i les experiències turístiques als productors d'aliments censats a la XPDT.
  • S'han ofert els Receptaris de temporada, amb menús saludables elaborats amb plats típics de la cuina catalana, utilitzant productes de proximitat, consultables a través del web del Servei de Salut Pública.
  • S'han realitzat assessoraments en matèria de seguretat alimentària als productors i als ens membres de la Xarxa, per telèfon i correu electrònic.

Recordem que els ens locals membres de la XPDT compten amb un cens de més d'un miler d'empreses i que l'objectiu de la XPDT és enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #45 - Desembre 2015

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS