Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2016 - #56

El Servei de Salut Pública informa

Assistència a les Jornades Internacionals de Música i Neurologia

Els dies 4 i 5 de novembre 2016, l'Escola superior de música de Catalunya (ESMUC) va organitzar aquestes jornades internacionals, a les que la Diputació de Barcelona va ser convidada a participar a la Fila 0.

Aquestes primeres jornades sobre Arts i Salut es van centrar en l'art de la música, i es va parlar especialment dels beneficis, per als quals ja existeix evidència científica, com a intervenció terapèutica en  una varietat de trastorns neurològics. Entre els objectius de la jornada estava l'aprofundir en l'univers transversal de la música i la neurologia i obrir un espai de debat i reflexió sobre l'ús de la música en la millora de la salut de les persones, més enllà de l'ús terapèutic.

Al llarg del debat, es va remarcar el paper de la música en el benestar i la salut de les persones, com que: millora l'estat d'ànim, ajuda a controlar les situacions d'estrès, millora les capacitats cognitives i la creativitat, entre d'altres. Per altra banda, estan demostrats els seus efectes terapèutics en diverses patologies, entre d'altres, com van exposar els experts convidats, en les relacionades amb el sistema neurològic.

L'ESMUC té la intenció de donar continuïtat a aquestes Jornades, i a fomentar l'establiment de xarxes que permetin contemplar la música com a una important eina per promoure la millora de la salut de les persones.

A banda d'això, us facilitem dos enllaços a videos youtube que considerem interessants en relació als beneficis de la música:

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #56 - Desembre 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS