Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2016 - #56
Anar a dalt

En portada

 

Dia Mundial de la lluita contra la Sida

 
 

 

Sota el lema “Aixequem les mans per la #prevenció VIH” es commemora enguany el Dia Mundial de la lluita contra la Sida.

Aquesta diada es commemora a tot el món per crear consciència i solidaritat vers el VIH/sida perquè, tot i els avenços científics i la millora en l’accés als tractaments, encara és molt necessari incidir en la prevenció i en donar a conèixer la situació actual sobre el VIH. Ho justifiquen els 40 milions de persones que han mort per la infecció del virus, des que es va diagnosticar el primer cas al 1981, els gairebé 37 milions de persones que viuen a tot el món amb el VIH i els 2 milions de persones que s’infecten cada any.

 
Anar a dalt

Espai municipal

Anar a dalt

Dia Mundial de la Sida als municipis

Anar a dalt

El Servei de Salut Pública informa

Aprovació del Pla d’Acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020

La Comissió Interdepartamental de la Sida a Catalunya (CISC) presidida pel Conseller de Salut, Antoni Comín, ha aprovat el Pla d’Acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020,  amb la intenció de donar continuïtat a aquelles accions anteriorment desenvolupades i que han donat bons resultats respecte al VIH/sida i, dur-ne a terme de noves per millorar la situació actual d’aquesta malaltia a Catalunya, i de les altres ITS.

L'acció intersectorial en salut. Guia per al disseny d'un mètode de treball a l'àmbit municipal

Conscients del repte que moltes vegades implica dur a la pràctica amb èxit el treball intersectorial, el Servei de Salut Pública de l'Àrea d'Atenció a les Persones ha editat aquesta publicació, amb la intenció de facilitar i impulsar el treball intersectorial en els municipis.

Finalitza la campanya Disfruita-la

El passat mes de novembre va finalitzar la campanya Disfruita-la, en la que han participat nens i nenes d'entre 3 i 7 anys d'escoles de Bigues i Riells, Badia del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

“I tu, què fas davant del tabac?”

Nou material que el Servei de Salut Pública ha preparat per a la prevenció del consum de tabac en els més joves.

Assistència a les Jornades Internacionals de Música i Neurologia

Els dies 4 i 5 de novembre 2016, l'Escola superior de música de Catalunya (ESMUC) va organitzar aquestes jornades internacionals, a les que la Diputació de Barcelona va ser convidada a participar a la Fila 0.

Aprovada la Declaració de Xangai sobre la promoció de la salut a l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible

La Declaració ha estat aprovada amb la ratificació dels participants de la Novena Conferència Mundial de Promoció de la Salut, organitzada conjuntament pel Govern de la Xina i l'OMS a Xangai del 21 a 24 novembre 2016.

Anar a dalt

Agenda

Exposicions del Servei de Salut Pública

Exposicions itinerants que es posen a l'abast dels municipis, com un recurs per fomentar estils de vida saludables.

Tallers "Cuina sense pares"

Aquest mes de desembre es realitzaran 2 tallers Cuina sense pares, amb el suport del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

Jornada “30 anys després de la Carta d’Ottawa per a la Promoció de la Salut: nous reptes”

Jornada que organitza la Càtedra de Promoció de Salut de La universitat de Girona i que tindrà lloc el dia 15 de desembre de 2016.

​International Conference on Transport & Health 2017

Conferència que tindrà lloc a Barcelona, del 27 al 29 de juny de 2017.

Data límit de recepció de comunicacions: 22 de gener de 2017.

14th International Conference on Urban Health

"Health Equity: The New Urban Agenda and Sustainable Development Goals" és el tema de la conferència, que tindrà lloc a Portugal, del 26 al 29 de setembre de 2017.

Data límit de recepció de comunicacions: 17 de març de 2017.

Anar a dalt

Novetats jurídiques

RESOLUCIÓ TES/2455/2016, d'11 d'octubre, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions destinades a cofinançar les despeses extraordinàries realitzades pels ens locals i generades pel transport d'aigua destinada al consum domèstic mitjançant vehicles cisterna, o per l'execució d'obres o d'actuacions d'urgència equivalents destinades a resoldre de manera immediata problemes de potabilitat o mancança d'aigua.

Anar a dalt

Recursos recomanats

Butlletí Infosida

Butlletí editat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, amb l'objectiu de formar i sensibilitzar als professionals per millorar les tasques de prevenció i d’assistència en relació amb la infecció pel VIH i les altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS).

Publicació "La Evaluación de los Riesgos en Salud"

Llibre editat per la Sociedad Española de Sanidad Ambiental que es va presentar a la "XXV Jornada Científica sobre la Evaluación de Riesgos en Salud" el passat 18 de novembre a Granada.

Recol·lecció de bolets. Recomanacions per prevenir-ne les intoxicacions

Recomanacions de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

Prestatge de Salut, col·laboració amb La Marató de TV3

En aquest portal web de la Xarxa de Biblioteques Municipals es poden consultar aquests dies activitats per divulgar i captar fons per a la investigació científica de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, que centra l’edició d’enguany de La Marató de TV3 que es farà el 18 de desembre.

La Salut Pública i les Polítiques de Salut: del coneixement a la pràctica. Informe SESPAS 2016

Monogràfic publicat en el suplement de Gaceta Sanitaria de novembre 2016, i conté l'Informe de la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria (SESPAS) de 2016.

Anar a dalt

Menja saludable

Gaudeix a taula de la col

Us proposem dues receptes amb col:

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS