Butlletí EspaiS@lut
Juny 2017 - #63

El Servei de Salut Pública informa

Comencen els treballs de les Comissions Tècniques de Salut a totes les polítiques

© Generalitat de Catalunya

© Generalitat de Catalunya

Les Comissions Tècniques de Salut a Totes les Polítiques (SaTP) de les diferents regions han iniciat els treballs aquest mes de maig amb l'objectiu de traslladar al territori aspectes concrets del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP).

Aquestes Comissions depenen dels Consells Territorials de Salut Pública respectius, constituïts el passat mes de febrer, i busquen aplicar el PINSAP a través de dinàmiques de treball intersectorial en xarxa, entre representants de la Generalitat, del món local i acadèmic, de les entitats proveïdors de serveis de salut, de diferents col·legis professionals, així com també del tercer sector i del teixit associatiu. La Diputació de Barcelona està representada als Consells de Barcelona i de la Catalunya Central.

A partir de tot el que es va proposar en la primera trobada dels Consells Territorials de Salut Pública s’han acabat concretant i prioritzant diferents temes a treballar per Comissions Tècniques, que s’han reunit per primera vegada aquest mes de maig.

La Diputació de Barcelona participa en dues de les Comissions constituïdes a Barcelona:

  • Introduir el concepte de salut dins del disseny d’espais i plans urbanístics i en la rehabilitació i construcció d’habitatge.
  • Incloure aspectes de salut en estudi universitaris de grau, diferents de l’àmbit sanitari. 

I en una de les que s’han prioritzat a la Catalunya Central: El consum d’alcohol en joves.


Per altra banda, el passat dia 24 es va presentar al Palau de la Generalitat el Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública 2017-2020. Aquest nou Pla, te com a objectius incrementar els anys en bona salut de la població de Catalunya i incorporar la salut com un dels eixos de la política governamental.

Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública 2017-2020El Pla 2017-2020 es fixa com a objectiu portar les estratègies de SaTP a tot el territori, i per això utilitza la figura del consell territorial com a l'òrgan base per implantar aquestes polítiques. Els Consells Territorials vehiculen les iniciatives destinades a cada racó del país gràcies a la col·laboració estreta entre els departaments implicats del Govern, el món local, els proveïdors de salut, el món acadèmic, els col•legis professionals, el teixit associatiu i el tercer sector. Tanmateix el nou Pla preveu un reforç de la governança en tots els nivells, implicant, per tant, a l’administració local, per tal d’aplicar l’estratègia salut a totes les polítiques en el territori.

Enllaç al nou Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública 2017-2020 (PINSAP).

Enllaç a la nota de premsa.

Enllaç al dítptic informatiu.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #63 - Juny 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS