Butlletí EspaiS@lut
Juny 2017 - #63

Espai municipal

Mataró. Posa't en marxa i suma salut!

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

En el marc d’estratègies de promoció d’estils de vida saludable de la Secció de Salut de l’Ajuntament, es proposen per al 2017 una sèrie d’accions sota el lema Posa’t en marxa! que complementen les ja existents i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona: el programa “A peu, fem Salut! 32 itineraris urbans per Mataró” (Premi Estratègia NAOS 2015 a la promoció de l’activitat física en l’àmbit familiar i comunitari) i el parc urbà de salut de la zona sud-oest de la ciutat (Parc de Cerdanyola).

L’objectiu d’aquestes accions és fomentar la pràctica d’activitat física (AF) quotidiana, promoure la ciutat com a espai afavoridor de salut, afavorir la socialització, facilitar eines de “prescripció” d’AF als professionals sanitaris.

Les activitats programades milloraran la implicació i el treball transversal entre els agents del territori a l’hora que permeten donar resposta a demandes rebudes d’entitats ciutadanes i de professionals de la salut.

  • Redisseny de l’itinerari 31. S’ha incorporat el Parc de Mar a aquest recorregut. La recollida de les noves dades ha anat a càrrec d’alumnes de CAFE del Tecnocampus
  • Disseny d’URL d’accés als recorreguts des del mòbil, amb geolocalizació de l’usuari: https://mapes.mataro.cat/femsalut/itineraris.html
  • Creació de grups (d’entre 10 i 15 persones) per sortir a caminar Acompanyats per professionals d’AF contractats per a aquesta tasca i prèviament formats. Criteris inclusió: persones adultes amb hàbit sedentari, sense patologia complicada associada. S’ha proposat la participació a grups ja formats en entitats i serveis municipals i d’altres s’han creat des de centres de salut, vinculant l’activitat a programes del CAP. Cada grup sortirà entre 1 i 4 vegades, segons necessitats dels serveis que hi participen, intentant que consolidin i segueixin sortint pel seu compte utilitzant els recursos que ofereix la ciutat.

Representen més de 170 persones que configuren 19 grups que faran un total de 65 sortides fins al 28 de juny. Alguns surten acompanyats de la infermera o de l’educador social de referència. A cada participant se li dóna una motxilla del programa i la capseta d’itineraris.

S’han reservat unes sortides obertes a població general. Seran 3 grups amb un màxim de 30 persones cadascun, que funcionaran diferents dies de la setmana i en diferents franges horàries:

  • GRUP 1: els dilluns 22 i 29 de maig i 12 i 19 de juny. A les 9,30 h Punt de trobada: pl. d’Espanya (davant del parc Central)
  • GRUP 2: els dimarts 30 de maig i 6, 13 i 20 de juny. A les 17 h Punt de trobada: pl. Miquel Biada (davant estació RENFE)
  • GRUP 3: els dijous 1, 8, 15 i 22 de juny. A les 9,30 h Punt de trobada: pl. Granollers (davant comissaria policia local)

Enllaç al cartell.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #63 - Juny 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS