Butlletí EspaiS@lut
Març 2019 - #83

El Servei de Salut Pública informa

Jornada “Planejament Urbanístic i Salut: Repte i Oportunitat”

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El dia 13 de febrer es va realitzar a Vic una Jornada organitzada per l’Ajuntament de Vic, amb la col·laboració de la Universitat de Vic i la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte "Planejament i Salut" i obrir un espai de debat sobre la ciutat saludable. En aquesta Jornada es va fer difusió sobre com la ciutat de Vic incorpora la salut al planejament urbanístic, i sobre el projecte transversal que promou la Diputació de Barcelona “Entorn urbà i salut”, per al foment dels entorns urbans saludables.

La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, hi va participar presentant el programa del projecte “Entorn Urbà i Salut”. Segons va explicar la diputada, l’objectiu principal del projecte «és ajudar als municipis a introduir canvis, a reorientar les polítiques urbanes per fer més saludables les nostres ciutats i els nostres pobles. I ho fem facilitant-los eines i la metodologia que ajudin en la seva tasca, i prestant-los suport econòmic i tècnic per posar en marxa les estratègies i executar els projectes que ho facin possible». La diputada va recordar que aquest projecte va ser guardonat amb el premi EPSA 2015 per la transversalitat en el seu plantejament.

L’Ajuntament de Vic va ser el primer municipi gran de la demarcació de Barcelona en incorporar la salut al planejament urbanístic. Per això, la jornada es va centrar en la presentació del projecte “Vic, incorporant la salut al planejament urbanístic”, que contempla la incorporació d'indicadors de salut en el planejament urbanístic de la ciutat que s'ha d'aprovar properament al ple. Aquesta experiència ajudarà a d’altres ajuntaments a revisar el seu planejament urbanístic per anar construint entorns urbans més saludables i més propers a la ciutadania. A més de la diputada de Salut Pública i Consum, l'acte inaugural de la jornada va comptar amb les intervencions de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; la coordinadora CESS-UVIC, Marina Geli; i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Els ponents que van participar van presentar diferents aspectes del projecte “Vic, incorporant la salut al planejament urbanístic”, i finalment es va realitzar una taula rodona sota el lema “ciutat saludable, ciutat de futur”. El discurs de cloenda el va realitzar l’Agustí Serra, Secretari d’hàbitat urbà i territori de la Generalitat de Catalunya.

https://www.diba.cat/es/web/salutpublica/-/jornada-planejament-urbanistic-i-salut-repte-i-oportunitat-agenda

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #83 - Març 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS