Al mosquit tigre ni una gota d’aigua! | ||||
© Diputació de Barcelona | El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a vector (transmissor) d'algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, Dengue i Zika. A Catalunya s'han detectat casos importats d’aquestes malalties. Tots ells tenen antecedents d’haver viatjat a zones endèmiques com són el sud-est asiàtic, l’Àfrica o el Carib i d’haver estat picats per mosquits durant la seva estada. No obstant el 2018 es van donar varis casos de Dengue autòcton a la regió de Múrcia i un cas al Barcelonès Nord. |
© Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Tindrà lloc a Barcelona del 19 al 21 de juny de 2019.
Reial Decret 72/2019, de 15 de febrer, pel qual es regula el programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible (Programa MOVES).
En data 8 de febrer de 2019 s’ha publicat el Reglament (UE) 2019/229 de la Comissió, de 7 de febrer de 2019, pel qual es modifica el Reglament (CE) núm. 2073/2005, relatiu als criteris microbiològics aplicables als productes alimentaris.
Estudi en el qual es comenta un dels molts efectes adversos de l’escalfament global. En aquest cas, s'explica com canvis en els moviments d’aigües oceàniques han estat els causants de brots epidèmics en països com Espanya, EEUU, Perú o Xile.
Publicat a la Revista de Salud Ambiental - Martínez (2011).
Estudi sobre la importància de la identificació i la regulació dels residus contaminants, com els medicaments, que s’aboquen a l’aigua dels nostres rius pel risc que suposen tant a nivell de salut pública com ambiental.
Publicat a la Revista de Salud Ambiental. Postigo (2011).
Aquest estudi pretén determinar quin és l’efecte de l’absència de fluoració en l’aigua comunitària en l’aparició de càries en la població. Aquest article fa un estudi en 13 països diferents.
Publicat a Journal of Epidemiology and Community Health. McLaren (2016).
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat