Butlletí EspaiS@lut
Març 2019 - #83

El Servei de Salut Pública informa

Dia Mundial de l’Aigua 2019

© 2019 | UN-Water

© 2019 | UN-Water

El proper 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’aigua amb el lema "No deixar a ningú enrere". Es tracta d'una adaptació del compromís central de l'Agenda 2030 del desenvolupament sostenible, que és: “A mesura que avança el desenvolupament sostenible, tothom se n’ha de beneficiar”. Aquest compromís es relaciona amb l’aigua a través de l'Objectiu 6 del Desenvolupament Sostenible (SDG 6): “Garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tots”. En el lema del dia mundial de l’aigua d’enguany s’inclou implícitament aquest objectiu.

Actualment, milers de milions de persones encara viuen sense accés a l’aigua potable, que és un dret per al desenvolupament sostenible i per a un món estable i pròsper. No podem avançar com a societat global fins que no es garanteixi aquest dret. Per no deixar ningú enrere, cal garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tothom. Els marcs normatius i jurídics han de reconèixer el dret a l'aigua i el finançament ha de ser orientat de forma efectiva i justa cap aquells que més ho necessiten.

Podeu trobar més informació sobre la campanya global de Nacions Unides pel Dia Mundial de l'Aigua 2019 al següent lloc web: http://www.worldwaterday.org/

L’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, sota la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ofereixen recursos de suport als ens locals – en els seus àmbits territorials – per tal s’adhereixin al Dia Mundial de l’Aigua 2019 i impulsin accions al voltant d’aquesta data.

Podeu trobar més informació al següent lloc web: https://www.diba.cat/web/xarxasost/dia-mundial-de-l-aigua

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #83 - Març 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS