Butlletí Territori i Ciutat
juny 2020 - #69

Novetats

SITMUN ofereix informació per ajudar a la desescalada de la COVID-19: la població per trams i seccions censals

SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als governs locals. Recentment, amb la intenció de continuar ajudant als ajuntaments amb la gestió de la COVID-19, s’ha posat al seu abast uns mapes temàtics amb la població per seccions censals. Es tracta de sis noves capes d’informació de població referides als tres trams d’edat establerts per al desconfinament: els menors de 14 anys, els majors de 70 anys i el tram entre 14 i 70 anys.

 

L’objectiu de disposar d’aquesta informació és bàsicament dotar d’eines als ajuntaments per a què coneguin el volum de persones que es poden trobar al carrer en funció de les hores establertes pel desconfinament i de cadascuna de les àrees estudiades, i poder establir mesures adients a cadascuna de les circumstàncies.

 

  

 

 

Les dades són extretes en la seva majoria del Padró Municipal d’Habitants que els ajuntaments gestionen gràcies al suport de la Diputació. El Padró és un registre administratiu dels habitants d’un municipi, regulat per la Llei de bases de règim local i la Llei de protecció de dades. La creació, gestió i manteniment d’aquesta informació  correspon als ajuntaments. La informació del padró pot ser utilitzada de forma agregada i totalment anònima, amb finalitats estadístiques. La unitat mínima d’agregació són les seccions censals que tenen un màxim de 2.000 electors o 2.500 habitants.

 

Per a la realització d’aquests mapes es disposa de la informació del padró de 253 ajuntaments degudament actualitzada de forma periòdica. Per a la resta de municipis s’ha obtingut la informació corresponent al tancament de xifres de 2019 i ha estat facilitada per l’IDESCAT.

Aquests mapes de població es troben a sitmun.diba.cat i estan agrupats amb el nom “Temàtics seccions censals COVID-19”.

 

 

 

Els mapes s’han realitzat tenint en compte les xifres absolutes de població i també en format percentual.

 

Aquest sistema d’informació territorial  ajuda a gestionar el territori a 280 governs locals, a través de la Xarxa Local SITMUN. La plataforma disposa de 747 capes d’informació geogràfica que permeten ser superposades per aconseguir una millor planificació territorial. L’objectiu principal de SITMUN és dotar als ajuntaments del màxim d’informació i eines, per aconseguir un desenvolupament sostenible i ara també per ajudar-los amb la gestió de la COVID-19.

 

Butlletí: Territori i Ciutat
Número de butlletí: #69 - juny 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei d'Equipaments i Espai Públic
C/ Comte d'Urgell, 187, 4a planta
Edifici del Rellotge
08036 Barcelona
territoriciutat@diba.cat
www.diba.cat/seep