Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2015 - #45

Dia Mundial de la Sida als municipis

Mataró

En motiu de la commemoració del Dia Mundial de la SIDA, s'organitzen taules informatives amb l'objectiu de facilitar l'accés a la prova ràpida o a la prova anònima, informar dels recursos existents, així com de facilitar informació general sobre el VIH/SIDA. També tindrà lloc una Jornada a l'Hospital de Mataró en relació a la profilaxi pre-exposició (PrEP) al VIH i la importància del diagnòstic precoç de la infecció.

 

TAULES INFORMATIVES

El Grup de Coordinació Assistencial de la Comissió Tècnica per a la Prevenció del VIH i la Sida a Mataró, organitza en motiu de la commemoració del Dia Mundial de la SIDA, taules informatives amb l'objectiu de facilitar l'accés a la prova ràpida o a la prova anònima, informar dels recursos existents, així  com de  facilitar informació general sobre el VIH/SIDA.

Taula informativa Dia Mundial Sida a Mataró

A part dels punts d'informació a 17 dependències municipals -centres cívics, espais joves, serveis socials, centre d'informació i recursos per a dones i altres serveis municipals- on es difondrà material preventiu i preservatius, s'organitzaran 8 taules informatives ateses per 12 agents de salut -estudiants en pràctiques dels graus i postgraus de farmàcia, d'infermeria i de psicologia- formats per efectuar la intervenció:

  • 4 taules, situades a les 4 farmàcies de la prova ràpida 
  • 2 taules als Centres d'atenció primària 
  • 2 taules a l'Hospital de Mataró –Edifici principal i a l'edifici de Salut Mental i Addiccions

La formació dels agents de salut es va realitzar el 26 de novembre pel Servei de Salut i Consum de l'Ajuntament de Mataró i de la Fundació Àmbit Prevenció. El programa d'aquesta formació es pot consultar al següent enllaç.

 

JORNADA A l'HOSPITAL

A l'Hospital de Mataró tindrà lloc, el dia 1 de desembre, la Jornada del Dia Mundial de la SIDA. Enguany, la Unitat Funcional de Sida ha volgut abordar la profilaxi preexposició al VIH i els aspectes ètics, epidemiològics, mèdics i assistencials que aquesta suposa. També es tractarà la importància del diagnòstic precoç tenint presents les noves recomanacions per al diagnòstic precoç del VIH.

Enllaç al programa de la Jornada.

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #45 - Desembre 2015

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS