Butlletí Servei de Teleassistència
maig 2019 - #14

Portada

© Tunstall Televida © Tunstall Televida

© Tunstall Televida

© Tunstall Televida

Aquest 2019 ha començat la pròrroga de contractació del Servei Local de Teleassistència, el qual portarà a terme l’empresa Tunstall Televida fins a finals de l’any 2020, moment en què caldrà formalitzar una nova contractació. 

Des de la Diputació de Barcelona és clau la participació dels municipis per poder reflexionar conjuntament sobre aspectes de millora del Servei de cara a properes edicions, avaluar les millores implantades fins avui, així com identificar possibles problemàtiques de la gestió diària. 

Ir arriba

Dispositius

Els dispositius de seguretat es consoliden com una prestació preventiva clau

© Josep Cano/Diputació de Barcelona

© Josep Cano/Diputació de Barcelona

Durant el primer trimestre de 2019, el Servei Local de Teleassistència ha atès 26.740 alarmes dels diferents dispositius que tenen les persones instal·lades als seus domicilis i que han derivat en la gestió de 356 emergències. Principalment, destaquen les alarmes generades pels dispositius de control de la mobilitat (12.430) i pels detectors de fum/foc (10.053).

Les Unitats mòbils de primera resposta realitzen més de 7.000 intervencions el que va d'any

© Josep Cano/Diputació de Barcelona

© Josep Cano/Diputació de Barcelona

Les unitats mòbils del Servei Local de Teleassistència al territori són un recurs fonamental per l’atenció domiciliària a emergències, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Actualment, són 16 les unitats mòbils de primera resposta amb base territorial i amb cobertura flexible per a tots els municipis de la demarcació de Barcelona ubicades en diferents municipis.

Ir arriba

Campanyes i recomanacions

Arrenca el programa d’envelliment actiu i hàbits de vida saludable amb una atenció especial als territoris més aïllats

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

En el marc de l’actual contractació del Servei Local de Teleassistència, la Diputació de Barcelona va voler apropar l’envelliment actiu i el Servei al territori. En aquests sentit, s’ha posat en marxa el programa d’envelliment actiu i hàbits de vida saludable, sessions presencials adreçades a tots els municipis de la demarcació. 

Prevenció en matèria de seguretat i col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i el Servei Local de Teleassistència

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

L’any 2018 i aquest 2019 ha continuat la col·laboració entre el Servei Local de Teleassistència i Mossos d’Esquadra, reforçant la coordinació en els àmbits de prevenció, difusió i suport a la seguretat de les persones grans usuàries, a través de la signatura del conveni que es va començar a implementar l’any 2015. 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar