Butlletí l'Aparador
20 de març de 2017 - #122
Go top

Portada

Font: SSPC Font: SSPC

Font: SSPC

Font: SSPC

Un 15 de març de 1962, John F. Kennedy, president dels EUA, va pronunciar un discurs, davant el Congrés d'aquest país, incidint en els drets dels consumidors. Alguns anys més tard, el moviment consumidorista internacional va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983.

En relació amb aquesta efemèride, l'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, va proposar l'any 2011 organitzar de manera periòdica, una campanya de comunicació conjunta de tots els ens locals que en formen part, adreçada a la ciutadania, per commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari.

Go top

Notícies

Vilassar de Mar. Taller Oh! La joguina no juga

Font: SSPC

Font: SSPC

La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià Del Clot, van conduir el taller de consum “Oh!, la joguina no juga”, a l’Escola de la Presentació de la Mare de Déu.

Sant Vicenç dels Horts. Xerrada sobre els al·lèrgens alimentaris

Font: SSPC

Font: SSPC

Xerrada informativa adreçada especialment als comerciants i als establiments de Sant Vicenç dels Horts que venen aliments i/o que en serveixen.

Serveis d’atenció al consumidor de pagament?

Font: Arxiu

Font: Arxiu

Utilitzar el servei telefònic d’atenció al client d’algunes empreses pot sortir car si la iniciativa d'algunes empreses de telefonia es consolida.

 

Campanya audiovisual a favor de l'autoconsum

Font: web campanya

Font: web campanya

La campanya L'autoconsum, una opció viable per a particulars, empreses i administració té com a objectiu conscienciar les institucions i els ciutadans dels avantatges de l'autoconsum.

Qui ha de pagar les despeses de les escriptures d’hipoteques?

Font: Arxiu

Font: Arxiu

La difusió d'algunes sentències ha generat gran expectativa a les persones consumidores què han signat hipoteques, tenen les entitats financeres que fer-se càrrec del cost de les hipoteques? I en cas afirmatiu, han de reemborsar aquests imports? Hem trobat aquest article que ho aclareix.

Suspeses les apel·lacions d'execucions amb clàusula de venciment anticipat

Font: iStock-499383027.jpg © iStock.com / serggn

Font: iStock-499383027.jpg © iStock.com / serggn

La Secció Civil de l'Audiència Provincial de Barcelona ha acordat suspendre les apel·lacions de procediments d’execució hipotecària on s’hagi analitzat l’abusivitat de la clàusula de venciment anticipat fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea resolgui la qüestió prejudicial que es va presentar en data 8 de febrer d’enguany.
Go top

Normativa

LLEI 3/2017, del 15 de febrer, del llibre sisè del Codi civil de Catalunya, relatiu a les obligacions i els contractes, i de modificació dels llibres primer, segon, tercer, quart i cinquè.
Go top

Agenda

Taller d’actualització de normativa de consum: Clàusules abusives en els préstecs hipotecaris

Font: Arxiu

Font: Arxiu

Com a continuació a la sessió de treball que va tenir lloc el passat 3 de febrer de 2017 sobre les clàusules terra, realitzada a les Llars Mundet.

Data: Dijous, 23 de març de 2017
Horari: de 09.00 h a 14.00 hores
Lloc: Escola d’Administració Pública de Catalunya.
 

 

Previsió de visites de les Unitats Mòbils de Consum fins al 17 d'abril de 2017

Font: Arxiu

Font: Arxiu

Les persones consumidores poden tramitar les consultes i reclamacions de consum a les Unitats Mòbils (UMIC) de la Diputació de Barcelona. Aquest servei està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum.

Go top

Consells de consum

Font: iStock-145856445.jpg © iStock.com / images4 Font: iStock-145856445.jpg © iStock.com / images4

Font: iStock-145856445.jpg © iStock.com / images4

Font: iStock-145856445.jpg © iStock.com / images4

Malauradament, arran d’un rebut impagat, amb motius o sense que ho justifiquin, moltes persones consumidores veuen introduïdes les seves dades personals en un fitxer d’impagats, i a més sovint no li treuen del mateix tot i haver liquidat el presumpte deute..

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum