Butlletí l'Aparador
1 d'agost de 2023 - #192
Ir arriba

Portada

La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dimecres 26 de juliol la nova organització del govern supramunicipal per aquest mandat 2023-2027, que estarà format per 14 àrees i 7 vicepresidències. L’Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública la presidirà en Josep Ramon Mut amb n’Olga Serra com a diputada delegada de Comerç i Consum i na Gemma Tarafa com a diputada delegada de Salut Pública.

Ir arriba

Notícies

Arriba el final de les trucades comercials sense consentiment

Les empreses que comercialitzen béns i serveis tenen prohibit, a partir del 29 de juny, realitzar trucades comercials no desitjades als usuaris que no hagin donat prèviament el seu consentiment. Aquestes empreses podran ser sancionades en virtut de la Llei General de Telecomunicacions, que es va publicar el 29 de juny de 2022 passat.

El Ministeri de Consum ha posat en marxa una bústia en línia per recollir denúncies de consum

El Ministeri de Consum ha posat a disposició de la ciutadania una bústia en línia on es podran denunciar infraccions que atemptin contra els drets de les persones consumidores com, per exemple, les relacionades amb garanties, serveis d'atenció al client o clàusules abusives.

La CNMC sanciona Naturgy

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha resolt imposar una sanció de 6 milions a Naturgy Generación S.L.U. per oferir als serveis d'ajust per a la generació d'energia elèctrica a preus excessius i dispars, sense justificació, a fi d'incrementar-ne els ingressos.

Resolució de litigis en línia

El Centre Europeu del Consumidor a Espanya publica un nou fullet sobre la Plataforma de Resolució de Litigis en Línia (RLL) amb l'objectiu de donar a conèixer i promocionar el recurs com una forma fàcil, ràpida i barata de resoldre reclamacions entre consumidors i botigues en línia.

Ir arriba

Consum a Europa

Entra en vigor als vint dies de la seva publicació, sent aplicable a partir del 13 de desembre de 2024. La finalitat del reglament és millorar el funcionament del mercat interior, garantint al mateix temps un nivell elevat de protecció dels consumidors. Estableix normes essencials sobre la seguretat dels productes de consum.

Ir arriba

Agenda

Les UMIC visitaran aquest agost 46 municipis que no tenen servei municipal de consum

Gràcies a les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC), els ciutadans de la província poden conèixer i exercir, des de la proximitat, els seus drets com a persones consumidores. Durant el mes d’agost, els veïns i veïnes de 46 municipis podran presentar-hi les seves consultes i reclamacions gratuïtament.

Curs d'iniciació a la defensa de les persones consumidores en l’àmbit local

Aquest any 2023 ens retrobem amb la formació en format presencial fent una nova edició del "Curs d’iniciació a la defensa de les persones consumidores en l’àmbit local". L'acció formativa està dissenyada per proporcionar als assistents un aprenentatge bàsic en l'àmbit del consum.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum