Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2020-2021 -novembre

Actualitat

Adaptem la formació a un format no presencial

Imatge d'una sessió de formació

Imatge d'una sessió de formació

Des del 28 de setembre, 180 mestres i persones tècniques de nova incorporació, s’estan formant per dur a terme el programa als seus municipis. L'objectiu és capacitar els participants per desenvolupar el projecte a l’aula en coordinació amb l’estratègia local de cada territori, i presentar els objectius pedagògics, la metodologia i els recursos per desplegar-lo. En aquesta edició, hem combinant sessions en temps real amb activitats formatives integrades dins de l’entorn d’aprenentatge Mooddle. [Llegiu més]

Entre els materials des suport del Programa, ocupa un lloc destacat el Kit CuEmE, l’eina didàctica digital adreçada a professorat i ens locals, amb més de 200 recursos.

L’acció formativa, reconeguda pel Departament d’Ensenyament, té una durada total de 18 hores distribuïdes en 8 hores de videoformació i 10 d’activitats asíncrones. Les dues sessions en temps real, que s’han realitzat a l’octubre, han combinat exposicions teòriques per part de les formadores amb treball pràctic en petit grup utilitzant eines com el Padlet o Linoid, que poden utilitzar-se després a l’aula amb l’alumnat.

Al febrer es farà una tercera sessió sincrònica, destinada a compartir i resoldre dubtes sobre la fase final del projecte. Prèviament a la sessió es recolliran els dubtes i consultes en un fòrum, per agilitzar i treure el màxim partit de la sessió.

En l’edició d’enguany s’ha hagut de fer front a noves dificultats: alguns grups han patit incidències tecnològiques i hi ha hagut força participants que s’han incorporat tardanament a la formació per la complexa situació de les escoles a l’inici de curs. Davant d’aquest repte, volem destacar la flexibilitat i les capacitats d’adaptació i d’enfrontar problemes de totes les persones involucrades (l’equip de formadores, l’assistència tècnica del programa i les participants) que han permès seguir oferint una formació necessària en una situació complexa.

Newsletter: Cultura emprenedora a l’escola - CuEmE
Newsletter number: #3 - Curs 2020-2021 -novembre

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X