Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2021-2022 -octubre
Anar a dalt

A fons

 

Millorem el CUEME entre totes

 
 

 

L'avaluació és una eina imprescindible per la millora continua del Programa en tant que permet conèixer les necessitats o mancances que els diferents agents tenen en la seva implantació. A finals del curs passat, vam enviar i recollir més de 4.500 qüestionaris procedents d'ens locals, escoles, alumnat i de les seves famílies. Durant el mes de setembre, hem retornat la informació resultant als ens locals, desagregada per territori i escola, i amb un tractament segmentat de les opinions dels equips directius, mestres, alumnat i famílies per tal que se'ls hi pugui enviar. 

 
Anar a dalt

Actualitat

 

Jornada CuEmE: Què faràs en el marc del CuEmE per impulsar l’Agenda 2030?

 
 

 

A la jornada d'apertura del curs 2021-2022 del proper dia 15 d'octubre a les 12:30, explorarem el potencial del Programa per promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible -ODS. Comptarem amb la ponència L’educació com a motor de l’Agenda 2030 de Pastora Martínez-Sámper, vicerectora de Globalització i Cooperació de la Universitat Oberta de Catalunya. Us convidem seguir la jornada en directe des de la pàgina web del CUEME. No és necessària la inscripció prèvia. 

 
 

Paquet d'arrencada del curs

 
 

 

En aquest inici de curs, hem preparat un conjunt de documents per ajudar-vos a engegar una nova edició del Programa. A la web del CUEME trobareu el document de presentació amb infografies i informació visual per entendre què és el CUEME, qui hi participa i quins recursos ofereix. També hem publicat cronogrames del programa i del projecte a l'aula en format Excel i  finalment un llistat amb les les dates dels moments clau del curs

 
 

Recuperem la participació després de la pandèmia

 
 

 

En l'edició d'enguany, 55 ens locals (12 dels quals supramunicipals) participen al CuEmE. En total serem 98 municipis, 229 escoles i uns 8.900 alumnes que crearan prop de 400 cooperatives. Incorporem 9 municipis: Corbera de Llobregat, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Masquefa, Matadepera, Teià, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Pere de Riudebitlles i Subirats (els 3 primers participen directament i la resta a través d’un ens supramunicipal) i 22 escoles noves. Des de la web del Programa podeu accedir al cercador dels participants en aquest curs.

 
 

En marxa la formació per als nous participants

 
 

 

Des de l’1 d’octubre, 225 mestres i tècniques locals que participen per primer cop al programa CuEmE s’estan formant per dur-lo a terme a les seves escoles i municipis. Provenen de 64 municipis diferents, el 84% de les participants són dones i el 8% tècniques i tècnics municipals.
Aquesta edició té 20 hores de durada i està reconeguda per la Generalitat de Catalunya. A l’igual que l’any passat és sencerament virtual i combina sessions grupals amb treball individual autònom.

 
Anar a dalt

El kit CuEmE

 

El Kit CUEME t'ajuda

 
 

 

A la plataforma KitCueme, trobareu diferents recursos que us ajudaran en aquesta primera fase d'inici del projecte. Per als tècnics i tècniques municipals, el Kit us ofereix una eina per treballar el suport a l’aula dins de l’estratègia local. A les escoles, el professorat té accés a una proposta per planificar el treball transversal al llarg de tot el curs i l’alumnat trobarà una representació visual amb les principals característiques del projecte que facilitarà la seva comprensió.

 
 

Novetats del Kit

 
 

 

Aquest curs estrenem novetats en l’espai per l'alumnat. Hem revisat els textos i els hem adaptat perquè els nens i nenes els llegeixin i els entenguin amb més facilitat.  Per fer-ho, hem tingut en compte, sobretot, criteris de claredat: hem reduït la llargada de frases i paràgrafs i hem eliminat la informació que no era rellevant per a l’objectiu del Kit.  Els alumnes es trobaran amb una redacció més planera, clarament instructiva perquè sàpiguen què han de fer en cada moment, i escrita en un to i amb un vocabulari més proper a la seva edat i coneixements. 

 
Anar a dalt

En el butlletí vinent parlarem de…

La jornada de posada en marxa i del desenvolupament del projecte durant el primer trimestre de curs

Recuperarem els continguts més significatius exposats durant la jornada, us recomanarem les eines del Kit CUEME per treballar les primeres fases del projecte.

A més, publicarem una selecció de diferents experiències d'escoles i municipis que anirem recollint en les properes setmanes. Recordeu que si voleu compartir l'activitat del CUEME al vostre municipi, ens la podeu enviar des d'aquest formulari.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X