espaiS@lut - Desembre 2012

Butlletins
Desembre 2012 - #20

El Servei de Salut Pública informa

El Diputat delegat de Salut Pública i Consum es reuneix amb la Regidora de Salut de l'Ajuntament de Sabadell

El passat 29 de novembre, el diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Xavier Garcia Albiol, es va reunir amb la Regidora de Salut de l'Ajuntament de Sabadell, Cristina Moreno Ramos, que ha estat acompanyada de la Cap del Servei, Teresa Corbella.

La Regidora ha lliurat al Diputat un exemplar del Pla Director de Salut 2011-2015, que té com a missió vetllar i contribuir a la millora de la salut i la qualitat de vida de la població, i com a eixos estratègics la participació i corresponsabilització ciutadana, la millora de la salut ambiental i alimentària i reforçar els programes de prevenció de malalties i de promoció de la salut, amb un especial èmfasi en la prevenció de drogodependències.

Per tal de poder desenvolupar aquest Pla compten amb la col·laboració que la Diputació de Barcelona els presta en matèria de Salut Pública, donant suport en àmbits com la formació especialitzada en salut pública, i més concretament la formació de professionals que treballen amb adolescents i joves per promoure la salut mental en aquest col·lectiu; els Cercles de comparació intermunicipal en seguretat alimentària, una eina que els està sent molt útil per a la millora del servei; i el recull de premsa que reben diàriament, entre d'altres; i amb ajuts econòmics específics per als diferents programes i activitats que es porten a terme al municipi.

Més enllà, la Regidora ha manifestat el seu interès en elaborar el Pla de Salut de Sabadell. En aquest sentit, l'ajuntament està implicat en una línia de treball de la Diputació que està en fase de consolidació, i que passarà per millorar el sistema d'indicadors de salut i disposar d'un manual per a l'elaboració de plans de salut.  

El Diputat de Salut Pública i Consum s'ha compromès a mantenir una nova reunió per parlar del suport a projectes concrets, una vegada aprovat el pressupost de la Corporació per al 2013, previsiblement al llarg del mes de desembre.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat