02/08/2021 09:51 h.

Més de 2.700 persones participen en les activitats dels Serveis Locals d’Ocupació

Comparteix

2.710 persones i 57 ens locals van participar, durant el 2020, en les 97 activitats que formen part del Recull d'Activitats de Suport als Serveis Locals d'Ocupació (SLO). És un recurs que la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ens locals amb una oferta variada d’activitats, formatives i informatives, adreçades a les persones que busquen feina i a les empreses de cada territori. El 2020 un 63% d’aquestes activitats es van realitzar en format virtual per l'excepcionalitat de la situació a causa de la COVID-19.

Segons la distribució de la demanda, s’han fet 96 tallers de tècniques de recerca de feina, 99 tallers d’alfabetització digital, 54 sessions d’orientació laboral i 6 sessions de suport a l’empresa. Per tant, la tipologia d’activitats més demandades, les que se centren en la recerca de feina i la formació digital, representa un 76,4% de les activitats. 

La valoració mitjana del recurs, tant per part dels ens locals com de les persones participants, se situa en 9 punts sobre 10. 

Les activitats s’han realitzat per tot el territori de la província, però el 80% s’han concentrat en quatre comarques: el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Respecte al perfil majoritari de participants, són dones (76,6%) de 45 anys o més (60,3%). 

Formació per a les persones demandants d'ocupació i per a les empreses

El Recull per als Serveis Locals d'Ocupació (SLO): Persones i empreses és un recurs que ofereix un conjunt d’activitats, en format taller o sessió, que els ens locals adherits a la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació (XALOC) i/o a la Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals (OTL) poden incorporar a la seva oferta de serveis, per tal d'oferir-les tant a les persones demandants d'ocupació com a les empreses usuàries del SLO. Les activitats que tenen la finalitat de donar suport al desenvolupament professional i la recerca de feina de les persones demandants d'ocupació, així com a la millora de la gestió dels recursos humans de les empreses.

La demanda del Recull presenta un creixement significatiu des de la seva posada en marxa (+150% en el període 2014-2020), i sembla haver-se estabilitzat al voltant de les 280 activitats, però al 2020 s’ha produït un lleuger descens que s’explica per l’impacte de la pandèmia del COVID-19 en la planificació i programació de l’oferta de serveis dels ens locals.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”. Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.