03/12/2019 07:58 h.

Trobada de profit

Comparteix

Prevenció del malbaratament alimentari a la Xarxa

El 14 de novembre la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, amb la Diputació de Barcelona i l'Agència de Residus de Catalunya, vam organitzar la Trobada de profit. El món local per un cicle sostenible dels aliments. Del malbaratament a l'aprofitament

Es va tractar d'una primera sessió d'intercanvi d'experiències locals per promoure l'aprofitament i la prevenció del malbarament alimentari en el marc de les polítiques alimentaris i d'economia circular de les ciutats i pobles. Es van conèixer experiències de prevenció en escoles, aprofitament per a col·lectius vulnerables... a municipis com Barcelona, Sant Just Desvern, Cornellà de Llobregat i Reus, i al Consorci de Residus del Vallès Occidental.

L'activitat estava inclosa en la Setmana Europea de Prevenció de Residus i es vincula amb el Pla de profit de Catalunya.

La Xarxa diposarà a partir d'aquest mandat d'un espai regular de trobada i intercanvi sobre prevenció del malbarament alimentari des de la perspectiva del mon local, pel qual es van identicar els reptes a treballar en els propers mesos. 

 

DOCUMENTACIÓ DE LA TROBADA DE PROFIT

  1. Introducció al malbaratament alimentari. Agència de Residus de Catalunya
    1. ​Som gent de profit
  2. Ens ho mengem tot. Escoles + Sostenible—Ajuntament de Barcelona
  3. Programa de Gestió Alimentària. Ajuntament de Reus
  4. La prevenció del malbaratament alimentari a menjadors col·lectius de Sant Just Desvern. Ajuntament de Sant Just Desvern
    1. Vídeo: Sant Just reparteix menús excedents dels menjadors escolars a persones sense recursos
  5. Cornellà aprofita els aliments. Ajuntament de Cornellà de Llobregat
  6. Recooperem, cuina per compartir. Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
    1. Vídeo: Recooperem
    2. Vídeo: Recooperem. Acaba't el plat a casa
  7. Intercanvi de profit.  
    1. ​Dinàmica de l'intercanvi de profit.
    2. Resultats  
  8. Imatges de la jornada