Els autocontrols als establiments alimentaris: Els prerequisits
Des del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona us informem que el Grup de Referència en Autocontrols de Catalunya (GRACAT), format per representants de l'administració autonòmica i local: Agència de Protecció de la Salut, Diputació de Barcelona, l'Agència de Salut Pública de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació de Municipis i Comarques de Catalunya, ha elaborat una estratègia i un pla d'acció per millorar l'aplicació dels autocontrols dels establiments alimentaris.
En el marc d'aquesta estratègia s'han elaborat una sèrie de fulletons informatius sobre els autocontrols, on s'explica de forma pràctica en què consisteixen i com s'han d'implementar als establiments alimentaris. Aquesta sèrie, titulada "Els autocontrols als establiments alimentaris: Els prerequisits", està formada per 10 fulletons diferents, cadascun dedicat a un prerequisit, que tenen com a finalitat informar als operadors dels establiments alimentaris sobre les mesures necessàries per prevenir els riscos sanitaris procedents de l'entorn i servir d'eina de suport per a que elaborin els autocontrols en el seu establiment.
Aquests quadríptics estan dissenyats de forma senzilla i pràctica, mitjançant el sistema de pregunta i resposta per tal de facilitar-ne la implantació.
- 01. Pla de control de l'aigua [pdf, 204,24 kB]
- 02. Pla de neteja i desinfecció [pdf, 276,08 kB]
- 03. Pla de control de plagues i altres animals indesitjables [pdf, 202,51 kB]
- 04. Pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària [pdf, 279,48 kB]
- 05. Pla de control de proveïdors [pdf, 306,58 kB]
- 06. Pla de traçabilitat [pdf, 269,73 kB]
- 07. Pla de control de temperatures [pdf, 278 kB]
- 08. Pla de manteniment d'instal·lacions i equipaments [en format pdf, 249 kB]
- 09. Pla de control dels al·lèrgens [pdf, 199 kB]
- 10. Pla de control de subproductes [pdf, 195 kB]
Enllaç a Guies d'autocontrols i d'altres documents relacionats.