Recursos virtuals per promoure l'autoconsum compartit i les comunitats energètiques 2023-24

En el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023, us presentem aquest interactiu.



Recursos virtuals per un nou model energètic 2022

 

En el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2022, us presentem aquest interactiu per un nou model energètic.



"Fem-ho", una websèrie per apuntar-te als motius per fer el pas a un nou model energètic"

En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, les diferents entitats organitzadores hem produït conjuntament la websèrie "Fem-ho!"

En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, les diferents entitats organitzadores fem un repàs d’alguns dels motius que tenim per canviar la nostra relació amb l’energia, i encara n’hi ha molts més! Cadascú té el seu. L’important és fer el salt al nou model energètic. 

Ja heu triat el vostre? Doncs ara només hem de començar. Aquesta sèrie us explica de manera pràctica sis maneres de fer-ho, des de la contractació d’energia, fins a l’autoconsum, l’estalvi a casa, la mobilitat o l’ús de la biomassa.

 

Disposeu de sis capítols diferents per saber-ne més i compartir-ho a les vostres xarxes socials, pàgines web i fer arribar a la ciutadania, centre educatius, empreses... del vostre municipi.

1. Fem-ho, rehabilitant casa nostra.

2. Fem-ho amb la contractació de l'electricitat.

3. Fem-ho amb la mobilitat elèctrica compartida

4. Fem-ho amb l’estalvi a casa

5. Fem-ho amb l’energia solar a casa.

6 Fem-ho possible amb Biomassa

De motius en sobren, fem-ho! «Fem-ho!» és una producció conjunta de l’Institut Català d’Energia, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA), la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Idea i coordinació: Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Enregistrament a: La Fàbrica del Sol - Ajuntament de Barcelona. Enregistrament, edició i producció: Iceberg Media.



Recursos virtuals per la transició energètica 2021


La Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat us animem a descobrir els recursos virtuals que tenim disponibles per promoure la transició energètica.

Tots aquests recursos són oberts per a tots els ens locals de Catalunya.



Descobriu l'activitat virtual Sea Level Rise Room

Sea Level Rise Room és una activitat ludificada de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, elaborada per United Explanations.

Es tracta d'un recurs educatiu en format virtual que ja vam presentar l'edició passada de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. Està especialment destinat a públic familiar i centres educatius de secundària.

Es tracta d'un joc simultani on cal crear un equip de 4 persones i decidir quin dia i hora volen jugar plegats. Cal llegir atentament les instruccions de joc. Abans de començar, caldrà que l'equip disposi d’un sistema de comunicació. Cadascun dels membres de l’equip haurà de trobar i resoldre una sèrie de proves i descobrir quina és la solució final per evitar la pujada del nivell del mar.

En l'edició 2021 de la Setmana de l'Energia hem incorporat diverses novetats:

- Disponible en català i castellà.

- Guia i material per al professorat de secundària.

- Material de difusió per als municipis per fer-ho arribar als vostres centres de secundària.

​Us animem a compartir Sea Level Rise Room amb els vostres instituts, punts d'informació juvenil o esplais i casals.