Novetats

  • 9 influencers recorreran aquest cap de setmana les comarques de Barcelona per difondre la seva oferta turística

    14/06/2024 12:34 h.

    Cadascun d’ells farà ruta amb la seva família per una comarca (Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Maresme, Moianès, Osona, Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental) i explicarà la seva experiència a Instagram, en una acció impulsada per la Diputació de Barcelona.

    El tret de sortida del viatge serà una trobada aquest divendres a la tarda a la plaça de la catedral de Barcelona, i des d’allà cadascuna de les famílies viatgeres sortirà cap a la comarca assignada, per on faran ruta tot el cap de setmana. En els propers dies, els influencers aniran explicant la seva experiència als seus perfils d’Instagram.

    L’objectiu d’aquesta acció, impulsada per la Diputació de Barcelona sota la marca turística Barcelona és molt més, és augmentar la notorietat de l’oferta turística de les comarques de Barcelona, especialment entre el públic familiar.

  • L’oferta turística de les comarques de Barcelona, a la Fira Expovacaciones

    05/05/2022 13:15 h.

    Del 6 al 8 de maig, Turisme de la Diputació de Barcelona participarà a Bilbao a la Fira Expovaciones amb un estand institucional sota el lema “Barcelona askoz ere gehiago da” (Barcelona és molt més) per presentar l’oferta turística de les comarques de Barcelona.

    En aquesta edició, i dins de l’estand de la Diputació de Barcelona, participaran els municipis de Calella, Castelldefels, Malgrat de Mar i Manresa, així com les comarques del Garraf, el Maresme i Penedès, i la marca turística de la Diputació de Barcelona “Paisatges Barcelona”.

    Expovacaciones és una de les cites turístiques internacionals de referència que enguany ha recuperat les seves dates habituals de celebració d’abans de l’inici de la pandèmia. La fira, que el 2021 va comptar amb 163 firmes expositores i 27.681 visitants, ofereix plans i propostes, entre altres, de turisme esportiu i d’aventura, gastronòmic o LGTBI.

    L'any passat, 82.000 viatgers provinents del País Basc van visitar la Destinació Barcelona, un 78% més que el 2020.

     
  • La Diputació de Barcelona i el CETT uneixen forces per promoure la professionalització del sector turístic

    02/05/2022 14:21 h.

    La Diputació de Barcelona i el CETT, centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la UB, han signat, aquest matí, un acord per impulsar «projectes que promoguin l’emprenedoria i professionalització del sector turístic, el coneixement turístic, així com la promoció del turisme gastronòmic i els productes locals de la província de Barcelona». Un conveni rubricat, en el marc de la XVI edició de la Trobada Gastronòmica organitzada pel CETT-UB amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, per la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació, Eva Menor i la CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya.

    Amb la cooperació entre les dues institucions, es pretén estimular la iniciativa emprenedora i fomentar l’ecosistema d’innovació en el turisme, l’hoteleria i la gastronomia a la província de Barcelona. Així, la Diputació de Barcelona donarà suport a algunes de les accions que promou el CETT per a la formació, la professionalització i l’emprenedoria del sector: el suport a l’emprenedoria a través del Premi CETT Fundació Projectes emprenedors en el sector turístic, hoteler i gastronòmic; IV CETT Smart Tourism Congress Barcelona 2022 i la Trobada Gastronòmica 2022.

    XVI Trobada Gastronòmica

    L’acte de signatura del conveni ha coincidit amb l’arrencada de la XVI edició de la Trobada Gastronòmica organitzada pel CETT-UB amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que té lloc avui i demà a Barcelona. En la Trobada Gastronòmica, inaugurada aquest matí per Maria Abellanet i Meya, CEO del CETT, Eva Menor, diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, i Xavier Marcè, regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, es posa l’enfocament en el desenvolupament sostenible, tant des de la dimensió mediambiental, com des de la sociocultural i l’econòmica. 

    Les jornades compten amb la participació de diversos productors de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, així com de prestigiosos xefs com Carles Gaig, padrí de la trobada, Carme Ruscalleda i Jordi Cruz.

     
  • Seixanta-tres empreses del sector turístic del Garraf, reconegudes per la seva gestió sostenible

    29/04/2022 14:33 h.

    Un total de seixanta-tres empreses  i serveis turístics del Garraf han rebut la Certificació Biosphere Sustainable Certified 2021, impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç per reconèixer les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis, en un acte celebrat avui a Vilanova i la Geltrú amb la participació de la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, la presidenta de Node Garraf, Rosa Huguet, i el regidor de Producció del Primer Sector i Mercats Municipals i Ambulants de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Jaume Carnicer. Del total d’entitats reconegudes, seixanta renoven la certificació i tres la reben per primer cop.

    Durant la seva intervenció, la diputada Abigail Garrido ha destacat «el compromís de la Diputació de Barcelona amb un model de turisme sostenible des del punt de vista econòmic, ambiental i social per fer de la Destinació Barcelona una destinació turística més cohesionada al territori i més desenvolupada econòmicament».

     
  • Els Pobles amb Encant de Catalunya redefineixen la seva gestió turística

    29/04/2022 10:32 h.

    El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Narcís Ferrer, ha inaugurat el 28 d'abril a Rupit la Jornada d’Intel·ligència Turística en Destinacions i Experiències de Turisme Regeneratiu als Pobles amb Encant. L’han acompanyat Albert Marcé, alcalde de Rupit i Pruit, i Xavier Font, cap de l'Oficina Tècnica de Turisme de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, com a coorganitzadors de la trobada.

    El director de l’ACT ha assegurat durant la inauguració que “la Covid ha portat a fer més consum de destinacions de proximitat, moltes d’elles d’interior, properes a grans nuclis urbans i a espais naturals, que s’han vist afectades. Avui tenim l’oportunitat de debatre i posar en comú qüestions i reptes que de ben segur molts de vosaltres compartiu”. 

    L’alcalde de Rupit i Pruit ha agraït de manera especial la participació activa de la dotzena d’alcaldes i alcaldesses presents, així com la de personal tècnic dels ajuntaments “en aquesta jornada de debat i reflexió sobre el futur turístic immediat dels nostres pobles”. 

    Per la seva banda, Xavier Font ha ressaltat que “des de fa anys els nous patrons de consum turístic, accelerats amb la pandèmia, han derivat en un ús intensiu dels espais d’interior que ha afectat especialment els pobles amb encant. Per evitar posar en perill l’experiència turística, cal fer un plantejament rigorós per definir uns models de governança intel·ligent i sostenible en la gestió turística d’aquests pobles. És determinant apostar per la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat en la planificació i gestió d’aquestes destinacions”. 

    Els Pobles amb Encant són una marca creada per l’ACT, formada actualment per catorze municipis: Arties, Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montclar, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.

    A la trobada hi han assistit més de 70 persones entre alcaldes, tècnics d’ens públics, personal d’oficines de turisme, i professionals d’empreses relacionades amb el sector turístic interessades i vinculades a destinacions d’aquestes característiques.

     
  • Comença la nova temporada de fires modernistes de les comarques de Barcelona

    27/04/2022 17:15 h.

    Amb l’inici de la Festa Modernista del Roser de Maig de Cerdanyola del Vallès, els dies 30 d’abril i 1 de maig, es dona el tret de sortida al calendari de fires i festes modernistes de les comarques de Barcelona, que s’estendrà fins al proper mes d’octubre. La Diputació de Barcelona dona suport a aquestes cites amb l’objectiu de posicionar les comarques barcelonines com a destinació modernista.

    L’extens patrimoni modernista de la ciutat i les comarques de Barcelona és el que posen en valor les festes modernistes. Enguany el calendari previst és: Festa Modernista del Roser de Maig a Cerdanyola del Vallès (30 d’abril i 1 de maig), Fira Modernista de Terrassa ( 6, 7 i 8 de maig), Fira Modernista de Barcelona (27, 28 i 29 de maig), Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet (28 i 29 de maig),  Jornades Modernistes de l'Ametlla del Vallès  (28 i 29 de maig), Fira Modernista de Canet de Mar (17, 18 i 19 de setembre), Diada modernista Escenes d’estiueig a Cardedeu (2 d’octubre), Jornades Modernistes de la Garriga (7, 8 i 9 d’octubre), Festa del Modernisme de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló ( 14, 15 i 16 d’octubre) i Embarrats a Sant Joan de Vilatorrada (21, 22 i 23 d’octubre).

    Aquestes fires tenen temàtiques diferents i permetran gaudir del modernisme industrial, de les cases d’estiueig, de les diferents arts aplicades (vitralls, forja, arquitectura) però també de viure un dia com en aquell temps, entre vestits d’època, música i diverses activitats.

    Es pot consultar la informació de cada fira i accedir a la guia El turista modernista a: https://blog.barcelonaesmoltmes.cat/modernisme