La naturalització de les ciutats, a l'Ecoviure

Comparteix
Debat sobre sostenibilitat entre alumnes i representants polítics

23/10/2023

Debat sobre sostenibilitat entre alumnes i representants polítics

L’estand de la Diputació de Barcelona a la 24a edició de la fira manresana ha organitzat diverses activitats que mostren els beneficis ambientals i socials de la renaturalització dels municipis.

Durant el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, la Diputació de Barcelona ha ofert a l’espai d’Ecoviure activitats d’educació ambiental al voltant del concepte de la naturalització de les ciutats i el pobles. El públic familiar ha tingut l’ocasió de descobrir les espècies que podem trobar en els espais urbans amb l’activitat “Troba’m si pots”. I qui s’atrevia a descalçar-se ha pogut experimentar textures en el “Camí dels sentits”: sorra, restes d’escorça i humus, fulles i terra de jardí. Els més menuts han comptat amb l’espai de joc “Taules de llum", amb sons i il·luminació.

La Diputació de Barcelona també ha portat a Manresa l’exposició itinerant La mar de plàstics. La mostra pretén conscienciar sobre la contaminació per plàstics, un dels principals problemes que amenacen el medi marí. Es calcula que cada any arriben als oceans entre cinc i tretze milions de residus plàstics.

En la inauguració de l’edició d’enguany, un grup d’alumnes de l’Institut Lluís de Peguera de Manresa, el FEDAC Manresa i de l’Institut Escola Pompeu Fabra del Pont de Vilomara i Rocafort van debatre dissabte al matí sobre sostenibilitat i medi ambient amb la vicepresidenta tercera de la Diputació de Barcelona, Candela López, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i el regidor d’Acció Climàtica i Educació de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet.

La Diputació de Barcelona col·labora en diversos projectes ambientals a Manresa, entre els quals destaca el programa «Llegim el riu», la campanya «Mercats sostenibles» i la maleta didàctica del projecte de renaturalització de Can Poc Oli.