Guidelines on good hygiene practices, self-inspections and documents related with good practices
To help local councils foster implementation of the self-inspection system in different food sectors, we have prepared guides for the municipalities in the province of Barcelona:
Selection guides of interest to the municipal authority.
- Guia de pràctiques correctes d’higiene per a carnisseries, cansaladeries i xarcuteries [Guide to correct hygiene practices for butchers and charcuteries]
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2023 - Guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris i agraris [Guidelines to the local sale of agri-food and agricultural products]
Guide published by the Catalan Food Safety Agency (ACSA). 2021 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en la donació d'aliments [Guidelines on Good Hygiene Practices for the Safe Use of Food in Donation]
Guide published by the Catalan Food Safety Agency (ACSA). 2019 - Guia de pràctiques correctes d’higiene per a petits productors de cervesa [Guide to correct hygiene practices for small brewers]
Guide published by the Catalan Food Safety Agency (ACSA). 2019 - Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda de llet crua de vaca [Guide to correct hygiene practices for the sale of raw cow's milk]
Guide published by the Agencia Catalana de Seguridad Alimentaria (ACSA). 2018. - Guia de pràctiques correctes d'higiene per als establiments de restauració mòbils [Guidelines to correct hygiene practices for mobile restoration establishments]
Guide published by the Catalan Public Health Agency (ASPCAT). July 2018 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per a vegetals i derivats, frescos, pelats, trossejats o envasats [Guidelines on good hygiene practices for vegetables and dairy products, fresh, peeled, chopped and packaged]
Guide published by the Catalan Public Health Agency (ASPCAT). August 2015 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per als restaurants [Guidelines on good hygiene practices for restaurants]
Guide published by the Catalan Public Health Agency (ASPCAT). 2015 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats municipals [Guidelines on Good Hygiene Practices for the Sale of Food Products in Municipal Markets]. An updated version of the publication "L'autocontrol en mercats municipals" [Self-inspection in municipal markets]
Published in 2004. Barcelona Provincial Council. 2014 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector de la pastisseria [Guidelines on good hygiene practices for the patisserie sector]
Guide published by the Catalan Food Safety Agency (ACSA). 2013 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector flequer [Guidelines on Good Hygiene Practices for the Bakery Sector]
Guide published by the Catalan Food Safety Agency (ACSA). 2013 - Guia de pràctiques correctes d'higiene específica per a la cuina al buit [Guidelines on Good Hygiene Practices for Vacuum Cooking]
Guide published by the Catalan Food Safety Agency (ACSA). 2012 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per a petits establiments del sector lacti [Guidelines on Good Hygiene Practices for Small Dairy Establishments]
Guide published by the Catalan Public Health Agency. 2013 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats no sedentaris i fires [Guidelines on good hygiene practices for the sale of food products in open-air markets and fairs]
Guide published by the Catalan Food Safety Agency (ACSA) - "Guia de les pràctiques correctes d'higiene per a peixateries [Guidelines on Good Hygiene Practices for Fishmongers]
Guide published by the Catalan Food Safety Agency (ACSA)
- Guia Nacional de Gestió d'Alertes Alimentàries
Publicada per la Agencia Española Seguridad Alimentaria y Nutrición. 2021 - Guia de Bones Pràctiques d'Higiene
Guia publicada per l'Instituto de Salud Pública y Laboral de Navarra. 2019. - Requisits de seguretat alimentària en la donació d’aliments
Document guia pels formadors en matèria de seguretat alimentària a les entitats donants d’aliments. Agència Catalana de Seguretat Alimentària, 2017. - Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d'alimentació
Models de plans d'autocontrol simplificats adreçats als operadors dels establiments alimentaris minoristes i de restauració. - Guia d'Igualada per a l'aplicació d'autocontrols als establiments minoristes d'alimentació
Basada en la "Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d'alimentació" editada per la Diputació de Barcelona. Facilita les plantilles per elaborar els autocontrols, i explica el per què, el què i com fer-ho. Ajuntament d'Igualada 2016. - Guia d'aplicació de les exigències d'informació alimentària dels aliments que es presenten sense envasar per a la venta al consumidor final i a les col·lectivitats, dels envasats en els llocs de venda a petició del comprador i dels envasats pels titulars del comerç al per menor [pdf, 21,1 Mb]
Guia publicada per AECOSAN, Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. - Guia breu en matèria d'informació alimentària sobre la informació d'al·lèrgens en aliments sense envasar en establiments de restauració i comerç minorista.
Guia publicada per l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. 2014. - Guia "Información sobre alérgenos en alimentos sin envasar"
Publicat per la Direcció General d'Ordenació i Inspecció. Conselleria de Sanitat. Comunitat de Madrid. Novembre 2014. - Guía sobre la información alimentaria facilitada al consumidor
Publicat per FIAB, ACES, ANGED i ASEDAS. Març 2014. - Guia sobre la información de los alimentos en comercio minorista y restauración
Publicat pel Departament de Salut. Govern Basc. 2015. - "Autocontrol en l´elaboració de menjar per a col·lectivitats". [pdf, 4,67 MB]
Diputació de Barcelona. Agost de 2006.
Si en lloc de descarregar-vos aquesta guia en format pdf, us interessa rebre alguns exemplars en paper imprès, podeu sol·licitar-los a l'adreça: ssp.aliments@diba.cat - Guia "Oberts a la seguretat alimentària"
Guia publicada per la Confederació de Comerç de Catalunya. 2014