Condicions generals per a establiments i productes
- Reial decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç al detall.
- Reial Decret 1086/2020, de 9 de desembre de 2020, pel qual es regulen i flexibilitzen determinades condicions d'aplicació de les disposicions de la Unió Europea en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris i es regulen activitats excloses del seu àmbit d'aplicació.
- Llei 3/2020, de l'11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.
- Reglament (CE) núm. 1069/2009 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 d'octubre de 2009, pel que s´estableixen les normes sanitàries aplicables als subproductes animals i els productes derivats no destinats al consum humà i pel que es deroga el Reglament (CE) núm. 1774/2002 (Reglament sobre subproductes animals).
- Reglament (CE) núm. 2073/2005 de la Comissió de 15 de novembre de 2005, relatiu als criteris microbiològics aplicables als productes alimentaris (DOUE L núm. 338, del 22/12/2005). Modificat per:
- Reglament (UE) 2019/229 de la Comissió, de 7 de febrer de 2019, pel qual es modifica el Reglament (CE) núm. 2073/2005, relatiu als criteris microbiològics aplicables als productes alimentaris, pel que fa a determinats mètodes, al criteri de seguretat alimentària per a Listeria monocytogenes en les llavors germinades i als criteris d'higiene dels processos i de seguretat alimentària relatius als sucs de fruites i hortalisses no pasteuritzats (llestos per al consum).
- Reglament (CE) núm. 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell de 29 d´abril de 2004, pel qual s´estableixen les normes específiques d´higiene dels aliments d'origen animal (DOUE L núm. 139, del 30/04/2004).
Modificat per:- Reglament Delegat (UE) 2022/2258 de la Comissió, de 9 de setembre de 2022, pel qual es modifica i es corregeix l'annex III del Reglament (CE) núm. 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell, sobre requisits específics d'higiene dels aliments d'origen animal pel que fa als productes de la pesca, els ous i determinats productes molt refinats, i es modifica el Reglament Delegat (UE) 2019/624 de la Comissió pel que fa a determinats mol·luscs bivalves.
- Reglament (CE) núm. 852/2004 del Parlament Europeu i del Consell de 29 d´abril de 2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris (DOUE L núm. 139, del 30/04/2004).
Modificat per:- Reglament (UE) 2021/382 de la comissió de 3 de març de 2021 pel qual es modifiquen els annexos del Reglament (CE) núm. 852/2004 del Parlament Europeu i del Consell, en relació a la higiene dels productes alimentaris, en el que respecte a la gestió dels al·lèrgens alimentaris, la redistribució d'aliments i la cultura de seguretat alimentària
- Reglament (CE) núm. 178/2002 del Parlament Europeu i del Consell, de 28 de gener de 2002, pel que s´estableixen els principis i els requisits generals de la legislació alimentària, es crea l´Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i es fixen els procediments relatius a la seguretat alimentària (DOUE L núm. 31, del 01/02/2002).
- Decret 82/1983 de 10 de febrer, sobre establiments i mercats dedicats a la venda d´aliments d´alteració fàcil per la calor (DOGC núm. 312, del 16/03/1983).
- Recomanacions del Còdex Alimentarius.