22/01/2021 14:14 h.

Formació 2021 en desenvolupament econòmic

Comparteix

Ja es poden consultar tots els cursos que ofereix la Diputació de Barcelona en l’àmbit de la promoció econòmica, ocupació i desenvolupament econòmic local.

A la pàgina dedicada a Formació podràs trobar tota la informació amb més detall.

Durant l’any 2020 la formació s’ha caracteritzat per l’augment en la participació pel pas de bona part de les accions formatives presencials al canal a “videoformació/webinar”. Un 83% de les executades són en aquest canal.

La majoria de la formació havia estat planificada en el canal “presencial” i davant la impossibilitat a partir de març d’oferir-la per aquesta via es va procedir, quan la metodologia ho va permetre, a adaptar-la al canal de «videoformació/webinar». Es van incorporar també accions extraordinàries, no previstes inicialment, per respondre a les necessitats del col·lectiu professional «Tècnic Especialista en Promoció Econòmica», en la situació econòmica actual de crisi derivada per la pandèmia.

Han estat 633,5 hores de formació adreçades als ens locals destinades a la millora de les 3 competències tècniques: Plans d’actuació per al desenvolupament empresarial, Projectes de mercat de treball i ocupació i Projectes estratègics de desenvolupament econòmic local, de les quals un 21% es van realitzar presencialment a principis d’any, un 58% s’han executat en «videoformació/webinar», un 11% ha estat dedicades al treball individual en línia i sense personal docent i en un 9% s’han realitzat tutories de suport a l’assoliment dels aprenentatges de la formació.

El percentatge d’assistència ha estat del 87%, han assistit 1.598 persones (1.307 dones i 291 homes); 639 persones més que l’any anterior. Per tipologia d’ens, un 75% eren d’ajuntaments, un 18% d’altres ens locals i un 7% de la Diputació de Barcelona; per grups professionals són el grups A1 i A2 els majoritaris i destaca el A2, amb un 63% de les persones assistents a la formació.

El 70% de les accions impartides són cursos i el 30% restant són tallers, seminaris, sessions de formació o jornades. S’ha incrementat el nombre d’aules virtuals de suport a la formació fins al 20% i s’ha avaluat l’assoliment dels aprenentatges (acreditació d’aprofitament) al 22% de les hores.

Han obtingut l’acreditació de la formació el 87% de les dones formades i el 85% dels homes. Pel que fa a la valoració de la formació ha participat un 89% de l’alumnat oferint la seva opinió. Tot i els canvis de canal i metodologia en accions al canal de «videoformació/webinar» es manté la puntuació per sobre de 8,5 al llarg del període 2016-2020. La valoració mitjana al 2020 que inclou els diferents factors que intervenen en el fet formatiu: satisfacció de l’alumnat, organització, equip docent i metodologia, ha estat de 8,7 (en una escala de l’1 al 10).