Castellolí, abans i després del canvi d'enllumenat
Castellolí, abans i després del canvi d'enllumenat
Els ajuntaments interessats tenen a la seva disposició una eina que els permet analitzar la situació del seu enllumenat per tal de definir i quantificar actuacions de millora. Un cop descarregat l'arxiu excel i introduïts els diferents valors referents a la situació actual, els criteris de substitució, la proposta futura, el pressupost i l’anàlisi energètica i econòmica de l’actuació, disposaran d'uns quadres de resum de dades que els permetran prendre decisions pertinents.
El treball analitza la situació a cadascun dels municipis amb una descripció general de la seva xarxa d’abastament i presenta les dades de referència de l’any 2022 (volums captats, subministrats, dotacions, usos o rendiments, entre altres). També inclou una breu contextualització hidrogeològica i les seves captacions subterrànies.
L'estudi elaborat aquest hivern el va sol·licitar l’ajuntament a l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona a través del recurs del Catàleg de serveis Estudis de la qualitat de l’aire. El Masnou ha estat el primer municipi de la província que ha sol·licitat a l’ens provincial que es realitzi un estudi de concentració de gas radó.
«Ambició climàtica per a les polítiques locals» és el títol d’aquest full de ruta que guiarà els següents passos de la Xarxa. El document es va presentar en el marc de la 24a Assemblea General celebrada el passat 7 de març a Vilanova i la Geltrú.
Es preveu que generin anualment més de 735.000 kWh que, en emissions estalviades, corresponen a 354 tones de CO₂ equivalents anuals.
A més de la tendència ascendent, els indicadors del cercle de gestió sostenible del verd urbà revelen una bona adaptació al marc del canvi climàtic, que es concreta en la utilització d’unes tècniques de poda menys intensa i més respectuosa amb la biologia i l’estructura dels arbres, a més de la implementació d’estratègies de renaturalització i increment de la biodiversitat.
«Estem acostumades a pensar en els boscos com a pulmons verds capturadors de CO₂ i preguntar-nos com podem fer que els boscos ens ajudin més, en els nostres objectius. Potser ara també és el moment que ens qüestionem com podem ajudar nosaltres als objectius adaptatius dels nostres boscos.» així va cloure Marc Serra la jornada sobre els boscos i el canvi climàtic a la Xarxa de Parcs Naturals.
«Gaudeix el silenci» és el lema d'enguany
«Gaudeix el silenci» és el lema d'enguany
Un any més oferim actuacions i recursos educatius per als ens locals per millorar la qualitat acústica del vostre entorn i poder gaudir del silenci. Destaquem el taller Quin soroll fem? que només està disponible durant la Setmana Sense Soroll, del 22 al 28 d'abril. A més, us convidem a adherir-vos a la Setmana Sense Soroll!
Fins al 30 d'abril podeu sol·licitar el suport tècnic de Comunitats energètiques escolars. I us recordem que, durant tot l'any, està obert el de Comunitats energètiques i mecanismes similars per la transició energètica.
Us convidem a començar el dia de Sant Jordi fent un cafè per conèixer la política d'aigües de la UE des d'una aproximació local, així com la seva acció davant la situació actual d'escassetat d'aigua a la Mediterrània. Us hi podeu inscriure aquí.
Centre d'Estudis del Mar (Passeig Marítim 72 - 08870 Sitges)
Consulteu la programació dels següents caps de setmana!
24 i 25 d'abril de 2024. Ja us hi podeu inscriure! |
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat