Biomarató: ciència ciutadana a la platja

Comparteix
14/07/2024 09:00 - 12:00 938 945 154 cem@diba.cat

Centre d'Estudis del Mar (passeig Marítim, 72. Sitges)

Obrirem inscripcions l'1 de juliol

Activitat amb esnòrquel d'identificació i fotografia de la biodiversitat marina de les platges de Sitges, on col·laborarem amb el projecte de ciència ciutadana Minka.

L'objectiu de l'activitat és aprendre a observar la biodiversitat de les nostres costes i fotografiar i identificar el màxim possible d'espècies.

Per a tots els públics partir de 12 anys

Descripció de l'activitat

El punt de trobada serà a les 9 h al CEM ( Passeig marítim, 72 de Sitges). 

9:00 h: Benvinguda, presentació de l'activitat i repartiment dels neoprens i material d'esnòrquel.

09.15 h - 11.15 h: Desenvolupament de l'activitat d'identificació i fotografia d'espècies marines a les platges del CEM.

11.15 h - 12 h: Presentació de la plataforma de ciència ciutadana Minka, posada en comú de les espècies observades i tancament de l'activitat. 

Des de l'organització de l'activitat disposem de tot el material d'esnòrquel necessari i càmeres subaquàtiques. Tot i això, si disposeu del vostre material, podeu portar-lo.

Durant l'activitat ens submergirem amb tub i ulleres d'esnòrquel a les platges de Terramar i les Anquines amb l'objectiu d'identificar i fotografiar tentes espècies com poguem. 

Les fotografies de les espècies identificades es compartiran a Minka , plataforma de ciència ciutadana de l'Institut de Ciències del Mar.

En el projecte “Platges del CEM” de Minka es comparteixen totes les espècies observades a les platges de La Barra, Terramar i Anquines al municipi de Sitges i d'aquesta manera contribuïm a promoure el coneixement de la biodiversitat del nostre litoral.

Podeu consultar totes les observacions realitzades a les platges del CEM 

Una activitat de ciència ciutadana

La ciència ciutadana és la recerca científica conduïda, parcialment o completament, per científics amateurs o no professionals. Els projectes sota aquesta accepció s'orienten a la generació de nou coneixement amb la participació activa i imprescindible de la ciutadania en alguna etapa del procés de recerca. La seva utilitat per la societat és important, ja que vincula la sensibilització amb la recerca activa de coneixement del medi natural més proper.

Des del CEM volem contribuir a donar visibilitat sobre l'estat dels espais naturals de Sitges i de la seva biodiversitat alhora que donar a conèixer experiències de ciència ciutadana en aquest àmbit.

Per a més informació: Programa de Ciència Ciutadana del CEM 


Inscripcions

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Obrirem inscripcions l'1 de juliol. 


Organització de l'activitat

Activitat organitzada pel CEM amb la col·laboració d'Anèl·lides Serveis Ambientals 
 

Lloc