Formació

La formació és considerada un dels elements estratègics de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. La voluntat és que permanentment estigui present en tots els àmbits una oferta oberta a la formació continuada, per adaptar-se a les exigències dels usuaris, als nous serveis, als nous sistemes organitzatius, les noves tecnologies i les noves formes de treballar.

El CERC coordina el Programa de Formació de l'Àrea de Cultura que aplega un conjunt d'accions formatives destinades a contribuir a la formació continuada dels responsables culturals territorials que operen en els municipis de la província de Barcelona.
 

Oferta formativa 2024


La proposta formativa en cultura per a l'any 2024, integrada en el Banc d'Accions Formatives (BAF), pretén donar resposta a les inquietuds expressades pels nostres interlocutors locals. Aquesta oferta comprèn els eixos específics de: gestió cultural local, patrimoni cultural, arts escèniques i visuals. 

Oferim cursos en les modalitats: presencial i videoformació. 

Els propers cursos, que tindran lloc durant el segon trimestre de 2024, són els següents:

CURSOS PRESENCIALS:

CURSOS EN VIDEOFORMACIÓ (PLATAFORMA ZOOM): 

Les inscripcions s’obriran per a cada curs aproximadament tres setmanes abans del seu l’inici.

Àmbit de la gestió cultural local

 

La formació dels responsables culturals territorials ha estat una de les intervencions del CERC amb major visibilitat exterior al llarg de la seva trajectòria. El debat, el diàleg i la recerca de noves fórmules formatives i llenguatges han inspirat en els últims anys aquest àmbit, amb un especial èmfasi en la qualitat, l'actualitat i, també, en la generació de propostes que interessin els responsables culturals del nostre territori.

L’Espai claustre és un cicle formatiu on es posa l’èmfasi en la creació de continguts i interacció directa amb el docent, compta sempre amb un nombre reduït de participants. Es treballa la reflexió i el diàleg sobre qüestions que tenen a veure amb la cultura, el pensament i les tendències emergents.

Aquest cicle agafa el seu nom del claustre renaixentista del Pati Manning, on es troba ubicat el Centre d’Estudis i Recursos Culturals i on es desenvolupen les sessions.

 

Cursos 2024

 

Àmbit del patrimoni

 

Cursos 2024

Xarxa de museus locals (XML)

Xarxa d'arxius municipals (XAM)

 

Àmbit de les arts escèniques i visuals

 

Cursos 2024

  • Taller: microfonia sense fils (presencial - 21 i 22 de febrer) (PREINSCRIPCIONS TANCADES)
  • Espai escena : la gestió de públics (presencial - 13 de març) (PREINSCRIPCIONS TANCADES)
  • Curs bàsic de tècnica de l'espectacle adreçat a gestors d'espais escènics (presencial ESTAE - 2, 9, 16, 23, 30 d'abril; 7 i 16 de maig) (PREINSCRIPCIONS TANCADES)
  • Espai escena. Planificació del manteniment i actualització dels equipaments escènics - 17 juny (PREINSCRIPCIONS OBERTES)

  • La gestió dels recursos tècnics al teatre: introducció a la direcció tècnica (presencial - 2, 3, 4, 9, 10 i 11 de juliol)

  • Suspensió d’elements escenogràfics a l’espectacle en viu (Rigging 1) - setembre/octubre
  • Art contemporani i salut mental. Bones pràctiques en les programacions locals (setembre/octubre) 
  • Artistes i educadors. Recursos per a programacions d'arts visuals municipals (dates per determinar)
  • Compartim eines de programació i gestió d'un programa municipal d'arts visuals (dates per determinar)
  • Introducció a la luminotècnia espectacular (dates per determinar)
  • Introducció al so a l'espectacle en viu (dates per determinar)
  • Taller pràctic de fusteria escènica: construccions auxiliars (dates per determinar)
  • Taller pràctic: xarxes DMX a l'espectacle en viu (dates per determinar)
  • Sessió pràctica: Concerts i festivals musicals a l’aire lliure.  Pautes administratives i eines per la gestió de l’impacte acústic (dates per determinar)
  • Sessió pràctica: Concerts i festivals musicals a l’aire lliure.  L’acompanyament a les entitats i el treball amb el veïnat (dates per determinar)