29/02/2024 09:42 h.

Networking Xarxa Productes de la Terra

Comparteix

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Durant el mes de febrer, la Gerència de Serveis de Comerç, en qualitat de membre de la Xarxa Productes de la Terra (XPT), ha organitzat dues sessions d’intercanvi entre empreses gestores de menjadors de col·lectivitats i empreses de la XPT.

Aquestes sessions tenien un doble objectiu: el primer era ampliar l’àmbit de comercialització de les empreses que formen part del cens de la XPT i el segon, contribuir a apropar el producte local, fresc i de temporada als menjadors col·lectius, tant d’escoles com d’hospitals i d’altres centres que ofereixen aquest servei.

Les sessions estaven estructurades en dues parts. A la primera part es van presentar les empreses productores i elaboradores a les empreses gestores de menjadors de col·lectivitats, i es va preparar un menú degustació prèviament dissenyat. Un cop feta la ronda de contactes, la segona part va consistir en una degustació i la presentació per part del cuiner que va preparar els plats del menú. Abans de tastar cada plat, els productors presentaven la seva empresa (origen, història, tipus de producció, etc.). 

Els plats de la degustació els va confeccionar un cuiner especialista en cuina de proximitat, el qual explicava les característiques i els avantatges nutricionals del producte de proximitat i de temporada, i com adaptar-lo als menús col·lectius perquè puguin encaixar en les empreses participants. 

Els escandalls de cada plat s’havien treballat també amb el cuiner amb l’objectiu de demostrar que els plats elaborats encaixen amb el pressupost de les empreses que gestionen menjadors col·lectius.
  
La primera sessió va tenir lloc el 21 de febrer al Mercat municipal de la plaça de Cuba, de Mataró, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Maresme, i va comptar amb la participació de 9 empreses de la Xarxa, amb els productes respectius:

També hi van participar 8 empreses gestores de menjadors col·lectius: Ecoarrels, Coemco Restauració, Fundesplai, Menjares, 9 Natural Cuina, Ecomenja, Core Restauració i Pedial (distribuïdora).

La segona sessió va tenir lloc el 28 de febrer a l’Espai Gastronòmic del Teatre Kursaal, de Manresa, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Bages. Aquesta edició va comptar amb la col·laboració de 11 empreses de la Xarxa.

També hi van participar 9 empreses gestores de menjadors col·lectius: l’Agrícola Regional, Pedial, Coemco Restauració, Pam i Pipa, Fundesplai, Teno Restauració, Frescoop, Core Restauració i La Magrana.