28/06/2021 08:51 h.

El programa Reempresa Municipis Petits arribarà a 20 nous municipis de la demarcació, durant aquest 2021

Comparteix

El programa, que té per objectiu evitar la desertització comercial dels municipis de menys de 15.000 habitants de la província de Barcelona, es va posar en marxa l’any passat a través d’una prova   pilot amb 10 municipis de la demarcació

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot han presentat aquest migdia l’evolució del programa “Reempresa | Municipis Petits. Impulsem el comerç local” que incorporarà 20 nous municipis (sumats als 10 que ja formaven part d’aquesta prova pilot) durant aquest 2021. A l’acte han participat el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Óscar Sierra, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, el director tècnic del programa, Albert Colomer.

L’objectiu del conveni de col·laboració entre ambdues institucions és fer arribar informació sobre els serveis de Reempresa als municipis de menys de 15.000 habitants de la demarcació de Barcelona per evitar la desertització i el tancament de negocis i ajudar a mantenir viu el teixit comercial i empresarial d’aquestes poblacions.

Óscar Sierra ha destacat que «l’èxit del programa Reempresa, concretament en la tasca desenvolupada als mercats municipals, ens va donar l’empenta per fer aquesta aposta i anar un pas més enllà i desenvolupar així, noves activitats encaminades a encara la desertització comercial que els darrers anys deixa els municipis petits sense botigues», i ha remarcat que «som conscients de la importància del paper dels municipis petits dins de la província, ja que asseguren l'equilibri territorial i garanteixen la prestació adequada dels serveis públics locals, així com també la funció bàsica del comerç, que és proveir la població resident».

Per Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, «l’objectiu de Reempresa és poder arribar a cada poble i ciutat del país. Aquest conveni posa sobre la taula la necessitat de donar una atenció especial a aquells municipis petits que corren el risc de perdre teixit comercial». Abad ha destacat que «la col·laboració amb la Diputació de Barcelona és molt important perquè ens ajuda a remar plegats en una única direcció: salvar empreses del seu tancament».

Durant el 2020 s’ha ofert el servei als municipis de Gelida, Sant Martí de Sesgueioles, el Bruc, la Pobla de Claramunt, Cardona, Malgrat de Mar, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Julià de Vilatorta, Badia del Vallès. Durant aquest 2021 s’ha ampliat aquesta prova pilot i ha incorporat els municipis de la Granada, Avinyonet del Penedès, Sant Esteve Sesrovires, Alella, Sant Bartomeu del Grau, Tona, Castellbisbal, Montmeló, Santa Maria de Palautordera, i onze municipis més que s’aniran concretant durant les properes setmanes.

Reempresa es coordina amb aquests municipis per tal de localitzar i visitar aquells negocis que tinguin o puguin tenir la necessitat de trobar algun relleu i garantir-ne així la seva continuïtat. A més, ha posat en marxa un espai al seu web amb anuncis d’empreses d’aquests municipis i fomentar així que persones emprenedores d’altres municipis puguin valorar establir-se a un d’aquests municipis i agafar el relleu d’aquestes empreses.

Des del 2020, any en que es va posar en marxa aquest conveni, Reempresa ha atès a 10 negocis d’aquestes poblacions i ha evitat que es tanquessin dos comerços. S’espera que durant les properes setmanes la xifra de negocis inscrits i de casos d’èxit augmenti.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”. Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.