24/07/2023 13:00 h.

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic posa en marxa dues accions formatives amb perspectiva de gènere

Comparteix

Es tracta d’un curs, de 12 hores de durada, de projectes de mercat de treball i ocupació, i un seminari, de 10 hores, de projectes estratègics de desenvolupament econòmic local. Els dos arrencaran a l’octubre, tot i que els que els tècnics de promoció econòmica ja s’hi poden inscriure.

La gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona posa en marxa dues accions formatives amb perspectiva de gènere a partir de l’octubre. Així doncs, per primer cop, els tècnics de promoció econòmica dels ens locals de la província de Barcelona tindran al seu abast dues formacions en aquest àmbit que responen al pla estratègic que té l’Àrea per tal de potenciar la perspectiva de gènere a les polítiques de desenvolupament econòmic. 

Treballar per reduir les desigualtats i donar noves oportunitats a les dones és un dels pilars per seguir avançant i desenvolupar els nostres municipis. Cal recordar que Espanya és el sisè país amb majors índexs d'igualtat dins de la UE, segons l'Institut Europeu d'Igualtat de Gènere. La igualtat de gènere és, en l'agenda política, un punt prioritari i transversal. Tots els àmbits de la nostra societat requereixen d'un esforç decidit per complir amb els objectius d'igualtat, i per suposat també en el de l'emprenedoria i l’ocupació.  

Així doncs, pel que fa a les dues accions formatives, la primera és un curs del Servei de Mercat de Treball, de 12 hores de durada, sobre projectes de mercat de treball i ocupació anomenat ‘Com incorporar la perspectiva de gènere en la intervenció dels Serveis Locals d’Ocupació’, i d’un seminari de l’Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic, de 10 hores de durada, sobre projectes estratègics de desenvolupament econòmic local, anomenat ‘Laboratori Paisatge, dones i desenvolupament econòmic local’. 

Aquestes dues formacions no seran les úniques adreçades als tècnics dels ens locals de la província per part de la gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació. Com és habitual, també podran triar-ne d’altres temàtiques dins del ventall que s’ofereix fins a final d’any. N’hi haurà 24 (7 al tercer trimestre i 17 al llarg del quart) que es poden consultar aquí i a les que els tècnics s’hi podran inscriure aproximadament un mes abans del seu inici. 

53 accions formatives durant el primer semestre de l’any 

Durant aquest primer semestre, la gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació ha ofert als tècnics de les entitats signants del Pla Agrupat de la Diputació de Barcelona 53 accions de formatives que han implicat un total de 743 hores de formació. En elles hi ha participat 1.025 persones, majoritàriament dones (80%), de 149 ens locals diferents. 

Per comarques, el Baix Llobregat ha estat la que ha aconseguit que més ens locals hi participessin, amb 25, seguit pel Maresme, amb 24. El Vallès Occidental, amb 21, i el Vallès Oriental, amb 20, tanquen els quatre primers llocs. La llista la completen el Bages (15), Osona (12), el Garraf (9), l’Anoia i el Barcelonès (7), l’Alt Penedès (4), el Berguedà (3) i el Moianès (2). 

La mitjana de satisfacció dels participants ha estat de 8,5. Per modalitat, el 72% de les formacions han estat cursos; el 15%, formacions d’un dia; el 8% han estat tallers i per últim, un 6%, jornades. La videoformació ha estat el principal canal per impartir aquestes formacions: el 53% de les hores s’han fet a través de Zoom, el 29% han estat hores en línia amb treball virtual i per últim, el 18% de les hores han estat presencials.