24/11/2021 14:37 h.
L’Hospitalet posa en marxa el programa Treball, Talent i Tecnologia que acompanyarà les empreses i el personal del sector de la salut en la seva transformació tecnològica
L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat posa en marxa el projecte Treball, Talent i Tecnologia impulsat per la Diputació de Barcelona per fomentar el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia de la ciutat.
A L’Hospitalet el projecte se centrarà en les empreses i els treballadors de les empreses de l’àmbit de la salut, un dels eixos estratègics per a la transformació social i econòmica que aborda la ciutat.
Es posa en marxa a L’Hospitalet el projecte Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona, que en aquesta ciutat està centrat a ajudar les empreses de la ciutat a dur a terme l’adaptació a les noves tecnologies digitals i a les persones en situació d’atur o que vulguin millorar la seva ocupabilitat. Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà fins al desembre de 2022, s’inscriu en les actuacions previstes al Pacte de Ciutat, un acord de consens per impulsar la transformació econòmica i social de L’Hospitalet després de la pandèmia.
L’alcaldessa de L’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i la regidora d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economía Social, Rocío Ramírez, han presentat el projecte aquest matí a la seu de Gornal Activa.
A L’Hospitalet, el projecte se centrarà en les empreses i els treballadors de les empreses de l’àmbit de la salut, un dels eixos estratègics per a la transformació social i econòmica que aborda la ciutat, amb una inversió de 398.000 euros.
L’objectiu del projecte Treball, Talent i Tecnologia és promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. D’aquesta manera s’impulsa la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.
Es podran incorporar al programa les empreses i associacions empresarials en el sector de la salut amb necessitat d’iniciar processos de digitalització o transformació tecnològica que afectin el seu personal; empreses en procés de digitalització, amb necessitat de treballadors capacitats per afrontar la transformació tecnològica; empreses ja digitalitzades amb necessitats de nous perfils professionals especialitzats, i persones que busquin feina i treballadors i treballadores en actiu que vulguin una millora laboral.
El projecte s’estructura en quatre línies d’actuació:
1. Anàlisi i diagnosi de la situació actual. Es detectaran les necessitats de les persones i empreses per definir les actuacions que cal realitzar.
2. Establiment d’aliances estratègiques. Es farà partícip tot el teixit socioeconòmic en les accions que cal realitzar, i es traçarà una estratègia coordinada, unitària i cohesionada que permeti anticipar necessitats futures, amb el propòsit de fomentar la col·laboració publicoprivada i entre administracions.
3. Desenvolupament competencial de les persones. Es desplegaran itineraris de millora de l’ocupabilitat actual i potencial, amb el propòsit de disminuir la bretxa tecnològica, millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral en llocs de treball de qualitat.
4. Impuls de la capacitat productiva i transformació del teixit empresarial. S’acompanyarà les empreses a redefinir nous models de negoci que siguin sostenibles, inclusius, competitius i digitals, amb el propòsit d’impulsar la competitivitat del model productiu minimitzant l’impacte de la crisi ocasionada per la pandèmia i acompanyar les empreses en el procés de digitalització i transformació tecnològica.
En total, 303 municipis de la província iniciaran 67 projectes per impulsar les ocupacions tecnològiques, gràcies al programa “TTT”. Un programa, impulsat per la Diputació de Barcelona i dotat amb 10 milions d’euros, preveu la inserció de més de 3.100 persones en feines relacionades amb la tecnologia i la participació de més de 2.600 empreses de la província de Barcelona. Està previst que aquest programa s’allargui fins el 2022.
Pel que fa al global de la província, d’aquests 67 projectes, 29 són d’abast supramunicipal (43%) i en concret, es duran a terme, tant a nivell individual o supramunicipal: 1, a l’Alt Penedès, amb una inversió total de 395.403 euros; 5, a l’Anoia, amb 431.760,41 euros; 1, al Bages, amb 537.141 euros; 14 al Baix Llobregat, amb 1.995.975 euros; aquests 4, al Barcelonès, amb 1.102.961,60 euros; 3, al Berguedà, amb 220.530,13 euros; 2, al Garraf, amb 392.933,34 euros; 13, al Maresme, amb 1.113.199,07 euros; 2, al Moianès, 68.099,85 euros; 6, a Osona, 618.694,13 euros; 8, al Vallès Occidental, amb 2.061.774,50 euros; i 8 més, al Vallès Oriental, 965.818,64 euros.
En total, entre aquests 67 projectes, s’han identificat 18 cadenes de valor: alimentació, automoció, comerç, construcció, logística, mecanitzats, metall, mobilitat, salut, serveis, persones dependents, sociosanitari, tèxtil, TIC, turisme, cultura, màrqueting i atenció ciutadana, essent la de l’alimentació la més seleccionada pels ajuntaments. El programa, dotat amb 10 milions d’euros, dona cobertura al 99% del territori i al 99% de la població potencialment activa d’entre 16-64 anys (exceptuant Barcelona ciutat)
L’objectiu d’aquest programa és disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Aquest programa s’emmarca en el Pla, dotat de 30 milions d’euros, que la Diputació de Barcelona té en marxa per reactivar el desenvolupament econòmic local, reforçar l’ocupació i el teixit empresarial de la província de Barcelona.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”. Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.