28/05/2021 10:56 h.

En Comú Guanyem demana la fi de la violència de l'Estat d'Israel sobre el poble palestí

Comparteix

Laura Pérez, En Comú Guanyem Diba

Laura Pérez, En Comú Guanyem Diba

Al Ple de la Diputació de Barcelona celebrat el dijous 27 de maig, En Comú Guanyem ha presentat una moció davant l’escalada de violència a Palestina, on demana la fi de la violència estructural de l’Estat d’Israel a la Franja de Gaza i sobre el poble Palestí, tot coincidint amb la 73a commemoració de la Nakba, l’èxode forçat del Poble palestí a conseqüència de la creació de l’Estat d’Israel el 1948. En Comú guanyem considera  que aquest procés fa necessària la fi de la violència estructural de l’Estat d’Israel a la Franja de Gaza. “El reconeixement del dret al retorn dels refugiats palestins, en el marc de les diferents resolucions de les Nacions Unides hauria de ser un primer pas cap a una veritable política de pau i coexistència pacífica. Així mateix, des del municipalisme solidari ens comprometem a restringir la compra de béns i serveis a empreses que operen a territoris ocupats. De la mateixa manera, ens afegim a les crides de la societat civil que demanen l’embargament de la venda d’armes a Israel per part de l’Estat espanyol” ha explicat al Ple la Presidenta del Grup Laura Pérez. Una moció que ha estat aprovada, tot i el vot contrari del Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans.

En Comú Guanyem ha votat a favor de les mocions d’ERC de suport al món local enfront de la massificació dels espais naturals i agraris periurbans i rurals de la demarcació de Barcelona, tot criticant l’obsolescència legislativa i la dispersió normativa en aquests espais i l’incompliment del compromís de recuperar, per part del nou Govern de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Medi Ambient i demanant una gestió més eficaç en la protecció del medi natural. Una denúncia que també ha estat realitzada per Ecologistes de Catalunya i que ha defensat la Diputada Aïda Llauradó.

Finalment, al Ple s'ha donat lectura a una Declaració Institucional per reconèixer el Dret a l’Acompanyament Afectiu. Un dret que totes les persones tenen a relacionar-se i a ser tractades amb afecte, a sentir-se acompanyades i el fet que aquesta relació sigui afectiva i respectuosa. Seguidament, s’ha donat lectura a la Declaració Institucional de Ciutats Defensores dels Drets Humans, una DI on reivindiquem la vigència i ple respecte dels drets reconeguts internacionalment i els drets fonamentals de totes les persones migrades i que es veuen obligades a fugir de casa seva.