Sessió del programa "Anem al teatre" a Canet de Mar. Foto: Òscar Ferrer / Diputació de Barcelona

30/04/2024 14:00 h

Cultura

"Anem al teatre" acosta nous llenguatges escènics a famílies i escolars de Canet de Mar

El teatre Odèon de Canet de Mar ha acollit aquest dimarts, 30 d'abril, una nova sessió del programa “Anem al teatre”, organitzat per la Diputació de Barcelona i els ajuntaments participants. L’espectacle, del qual n'han gaudit més de 200 alumnes de les escoles Turó del Drac i Escola Misericòrdia del municipi, ha estat “Plàncton” de la companyia Big Bouncers, amb les Intèrprets: Ursa Sekirnik, Mireia de Querol, Elena Lalucat i Ariadna Grau.

"Plàncton" pregunta sobre la relació com a humans amb els éssers diminuts que habiten sota l'aigua. La peça vol acostar els nous llenguatges escènics al públic familiar i escolar.

"Anem al teatre" és un programa que ofereix espectacles d'arts escèniques i musicals als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. Amb més de 25 anys d'experiència i més de 90.000 espectadors anuals.

La programació destaca per la qualitat artística i idoneïtat pedagògica de les obres. Una comissió d'experts selecciona les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu. Totes tenen la seva corresponent guia didàctica. La iniciativa parteix de la concepció de la cultura com a element clau en el procés d'aprenentatge.

La temporada 2023-2024 d'aquest programa va arrencar el novembre passat amb una previsió d’assistència de 85.000 espectadors d'educació infantil, primària i secundària, de les nou comarques barcelonines que hi participen: Alt Penedès, Anoia, Bages, Berguedà, Garraf, Lluçanès, Maresme, Moianès i Osona.

Durant aquests mesos i fins al proper 31 de maig, els teatres municipals d’aquestes localitats acullen una programació de 443 funcions, d’una trentena d’espectacles de teatre, música, dansa i circ.

Sessions especials per als més grans

"Anem al teatre" ofereix activitats especifiques per als estudiants de secundària i batxillerat a les sessions de Micro Tdebat amb l’escenificació d’espectacles al mateix centre docent, en què es tracten temes que afecten el jovent, amb interacció entre alumnes i artistes de les companyies.

Al web del programa es pot consultar tota la programació del curs 2023-2024.

El programa "Anem al teatre" de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat" i número 10 “Reducció de les desigualtats”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Share