Per Sant Jordi, les visites al palau Güell presten especial atenció al bestiari. Foto: Palau Güell

17/04/2024 10:00 h

Cultura

Per Sant Jordi, les visites al Palau Güell presten especial atenció al bestiari

El Palau Güell es prepara per celebrar la diada de Sant Jordi i obre de nou les portes a la ciutadania. Des de les 10h i fins a les 20h, els visitants podran gaudir, el dia 23 d'abril, de manera gratuïta, d'aquesta joia modernista d'Antoni Gaudí. Les invitacions s'han de reservar exclusivament de manera online a través de la pàgina entrades.palauguell.cat  a partir d'aquest dissabte 20 d’abril.

El Palau Güell també instal·larà la ja tradicional parada de llibres, davant del carrer Nou de la Rambla, per donar a conèixer aquest tresor de la ciutat, inscrit a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. A l'estand, es posaran a la venda més de 25 títols en diferents idiomes, amb un 10% de descompte en publicacions seleccionades, i s'obsequiarà els visitants amb un punt de llibre commemoratiu de la jornada.

A més, enguany, les visites posaran especial atenció al bestiari del Palau Güell, ja que a l’edifici hi ha multitud de representacions d'animals fantàstics i reals de diferents èpoques i estils. Un clar reflex de com la natura va ser una font d’inspiració dels artistes modernistes. El drac, espècie molt vinculada amb la figura de Sant Jordi, és precisament l’animal fantàstic més vegades representat. Així que, durant el recorregut, s'aconsella de trobar i localitzar alguns dels dracs que habiten al Palau. Es pot ampliar informació sobre el bestiari del Palau Güell a través de les seves xarxes socials durant aquestes setmanes.

El Palau Güell

El Palau Güell, de visita obligada, és un dels primers encàrrecs importants que va rebre Antoni Gaudí a l’inici de la seva carrera. Eusebi Güell (industrial, polític i mecenes) va voler que Gaudí li construís aquest peculiar palau urbà com a ampliació de la casa familiar que tenia a la Rambla de Barcelona.

El Palau Güell (1886-1890) és un magnífic exemple de l’arquitectura domèstica en el context del modernisme. Fou l’habitatge de la família Güell i López fins que es traslladà al Parc Güell. Gaudí va saber dissenyar un palau funcional adaptat a les necessitats de la vida privada de la família i a la intensa vida social i cultural que va acollir.

La missió de la direcció del Palau Güell és garantir la conservació i la interpretació dels valors patrimonials del monument, especialment del seu valor universal excepcional, així com la seva difusió, documentació i recerca, mitjançant un model de gestió ètic i professional, sostenible, participatiu i de proximitat, per a l’educació i gaudi de la ciutadania.

El Palau Güell de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat", número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comparteix