Presentació del projecte "Cap butaca buida". Foto: Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya

19/12/2023 09:30 h

Cultura

Presentació de “Cap butaca buida”, una iniciativa cultural que vol ser el Sant Jordi del teatre

Aquest dilluns, 18 de desembre, el teatre Romea de Barcelona ha acollit la presentació de la iniciativa cultural “Cap butaca buida”, concebuda com la gran festa popular dedicada a les arts escèniques, a l’estil de la diada de Sant Jordi i els llibres. La data de celebració s'ha fixat per al 16 de març de 2024.

La proposta, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, té per objectiu batre el rècord d'espectadors en un mateix dia a Catalunya i sorgeix de l’aliança de l'Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), la publicació Time Out Barcelona i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

La diputada adjunta de Cultura de la Diputació de Barcelona, Aïda Llauradó, ha afirmat  en el seu parlament a l'acte de presentació, que “omplir tots els teatres del país, és una acció carregada de simbolisme per deixar que clar que seguim aquí, determinades a defensar la nostra cultura, com un bé essencial de primera necessitat. Com un dret innegociable”. Llauradó ha manifestat que “és un repte fer que el projecte "Cap Butaca Buida" sigui un èxit arreu del territori, com una aportació més a l’enfortiment de la nostra cultura” i ha anunciat que es destinarà un 2% de la recaptació total a l'entitat Pallassos sense Fronteres.

Comptadors d’entrades venudes

Els organitzadors han fet una crida a tots els teatres de Catalunya a adherir-se a la proposta fins al 31 de gener i s’ha anunciat que els espectadors podran consultar els espectacles i adquirir les entrades al web Capbutacabuida.cat. Aquest web s'anirà actualitzant amb els espectacles i teatres que vagin adherint-se al projecte i a partir del febrer es posarà en marxa el comptador del total de butaques disponibles i les entrades venudes, amb un compte enrere fins al 16 de març. Aquell dia tots els teatres duran a terme una acció conjunta de celebració de la gran diada del teatre a Catalunya.

El suport de la Diputació de Barcelona a aquesta iniciativa cultural respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible número 4 "Educació de qualitat", número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 10 “Reducció de els desigualtats”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Compartir