PLANTAR ARBRAT EN PARCEL·LES MUNICIPALS SENSE ÚS
25/04/2024 11:02 h.
La Diputació de Salamanca, amb la finalitat de promoure la millora mediambiental de la província, ha posat en marxa el “Pla Arbolar 2024” per reforestar, amb arbres fruiters i espècies autòctones, parcel·les municipals dels pobles de la província.
Aquest projecte vol recuperar parcel·les sense ús i integrar-les, a través de la renaturalització, com a part del patrimoni natural i cultural del municipi. A la vegada, la iniciativa pretén incrementar la biodiversitat del municipi amb arbres fruiters tradicionals en el seu territori i paisatge, aportar recursos naturals per a l’educació ambiental del municipi i recursos nutritius destinats a pol·linitzadors i aus, així com àrees de refugi i nidificació.
La Diputació aportarà l’arbrat i la divulgació de la iniciativa i els ajuntaments aportaran, a més del terreny, el personal per fer la plantació.
Més Informació:
- "Arbolar 2024" celebra el Día mundial de los bosques. Font: Cope Salamanca
- Más árboles en la provincia con «Arbolar 2024». Font: La Gaceta Regional de Salamanca
- La Diputación de Salamanca promoverá la plantación de árboles frutales en terrenos públicos de la provincia. Font: Europapress Castilla y León
-
PLACES DE BUTXACA
15/02/2022 12:52 h.
L’Ajuntament de Rosario, Argentina, busca terrenys erms per transformar-los en places de butxaca.
Amb aquesta iniciativa es vol millorar la seguretat dels barris, convertint els terrenys en desús en espais d’ús públic que promoguin la trobada entre veïns. Les places de butxaca poden tenir diferents usos, en funció de la seva situació: espais verds, horts comunitaris, pistes esportives, expressió artística i cultural...
Els propietaris que cedeixin temporalment els terrenys, entre d’altres beneficis, quedaran exempts del pagament de la Taxa General d’Immobles.
Els terrenys han de complir certs requisits per poder esdevenir places de butxaca, com són: tenir una superfície mínima de 360m2, estar en zones d’alt flux de vianants i estar en sectors urbans amb manca de places, parcs i espais públics de qualitat.
Amb aquesta iniciativa es busca que el barri compti amb nous espais verds per gaudir, que es converteixin en centre d’activitats culturals i esportives i que permetin als veïns re-connectar amb la natura. D’aquesta manera és millora, a la vegada, la convivència i el paisatge urbà. -
Presentat un estudi per dinamitzar la Llacuna amb l'activació de locals i espais buits
04/10/2021 13:11 h.
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de la Llacuna, un estudi per l’adequació i la dinamització temporals d’espais buits, principalment locals comercials i solars sense un ús definit, del municipi. El document, que porta per títol Dinamització del municipi mitjançant l’activació de locals buits, pretén ser una eina que faciliti la presa de decisions de l’ens local en relació als buits urbans.
El treball ha estat un encàrrec de l’Ajuntament que servís per l'adequació i dinamització temporal d’aquests espais, entre els quals hi ha locals comercials o plantes baixes sense un ús definit i de solars pendents d’edificar, urbanitzar o reconvertir amb nous usos. El projecte persegueix un doble objectiu: d’una banda, pretén millorar la imatge del municipi i evitar la degradació del nucli històric, i de l’altra hi ha la voluntat municipal de reactivar l’economia local i les dinàmiques quotidianes per tal de revitalitzar el municipi, entre les quals hi ha l’atracció de nous habitants que reactivin la vida comunitària com una oportunitat per revertir la tendència a l’envelliment poblacional.
-
ART IN EMPTY SPACES (ART EN ESPAIS BUITS)
03/09/2021 11:25 h.
L’Ajuntament de Londres proporciona, gratuïtament, espais buits (en concret locals comercials) a artistes. A curt termini, això donarà suport financer a les empreses i, a llarg termini, regenerarà els carrers buits.
A través d’un crowfunding , gestionat pel propi Ajuntament, s’aconsegueixen els fons per les despeses. A canvi, s’obtindrà una nova forma de compromís als barris, oferint activitats obertes al públic com música en viu, exposicions, classes de ceràmica o dibuix...
Aquesta és una oportunitat per a que la cultura floreixi en els centres urbans buits.
Més informació en aquesta web:
https://payitforward.london.gov.uk/art-in-empty-spaces#start -
ART MURAL EN INFRAESTRUCTURES AGRÀRIES
06/07/2021 11:33 h.
A diferents punts del món, tan distants entre ells com Ibars d’Urgell, Ciudad Real i Austràlia, han afrontat de la mateixa manera la mitigació de l’impacte visual que suposen les grans infraestructures agràries en el paisatge. Es tracta d’actuacions d’art mural sobre les sitges.
Moltes d’aquestes experiències, no només han servit per treure l’art de les galeries i museus i fer-lo més visible, també s’ha aprofitat per crear itineraris turístics i desenvolupar projectes d’inclusió social.Article relacionat:
El patrimonio industrial en el contexto de los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS) y la resiliencia territorial: de la teoría a la pràctica. Anales de Geografía de la Universidad Complutense, 2020 -
Una pista d'atletisme en un camp de cereal
22/04/2021 11:27 h.
Dos esportistes de Casserres han arribat a un acord, amb la propietària d’un camp de cereals, per fer-hi una pista d’atletisme. La pista té els 400 metres de recorregut corresponents i uns 2 metres d’amplada. No s’hi ha fet cap tipus de paviment, sinó que s’hi ha deixat la terra, que anirà compactant-se amb l’ús i la pluja.
La resta del camp es seguirà treballant i es compensarà econòmicament a la propietària, pel cereal que deixarà de collir a l’espai que ocupa la pista.
Es tracta d’una solució temporal, de fàcil execució i baix cost, que permetrà als esportistes de la zona entrenar-se, mentre no es construeix una pista d’atletisme reglamentària al Berguedà.
Notícies relacionades:Aquí Berguedà
Sports 3 - TV3 i Catalunya Ràdio
S'estan mostrant 6 - 10 de 30 resultats.