Butlletí Esports
25 de gener de 2023 - #208

Save the date! Fòrum «Transformacions»

© serdjophoto / shutterstock.com

© serdjophoto / shutterstock.com

El 9 i 10 de març de 2023 se celebrarà a Barcelona el Fòrum «Transformacions», que organitza l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona. El Fòrum vol ser un gran punt de trobada i inspiració per a electes, tècnics i professionals vinculats a les polítiques locals d’educació, esports i joventut. Comptarem amb ponències de personalitats reconegudes internacionalment, taules rodones amb experts de diferents àmbits i moltes altres activitats.

[Inscriu-te]

Ir arriba

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

T’ajudem a sol·licitar els recursos de Catàleg de Serveis d'Esports!!

© Mitja Vilanova 2022

© Mitja Vilanova 2022

Aquest mes de gener hem celebrat les sessions informatives sobre el Catàleg de Serveis d'Esports 2023. El dilluns 16 de gener es van presentar les principals novetats dels productes del Catàleg de Serveis d'Esports 2023 i ahir 24 de gener, es van resoldre els dubtes que els ens locals van formular respecte als diferents recursos.

Recordeu que estem a la vostra disposició per a qualsevol consulta que necessiteu fer-nos relativa a recursos d’activitats (o.act.esport@diba.cat), o bé a recursos d’equipaments (o.eq.esport@diba.cat).

[Consulta tota la informació]

La justificació dels recursos econòmics del Catàleg de Serveis d’Esports: nou seminari web

Sabem que el moment de fer la justificació de les despeses de les actuacions aprovades al Catàleg de Serveis d'Esports, a vegades es converteix en una tasca feixuga perquè el procediment no és senzill.

El dimarts 14 de febrer us convoquem a una sessió virtual, de 10 a 11.30 hores, amb l’objectiu de facilitar la tasca de justificació dels recursos atorgats per la Gerència de Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona, així com minimitzar possibles incidències i afavorir que el pagament corresponent sigui en el període de temps més curt possible.

[Inscriu-te]

T’expliquem els aspectes més rellevants de la llei de l’esport estatal

© wavebreakmedia / Shutterstock.com

© wavebreakmedia / Shutterstock.com

El passat 31 de desembre de 2022 es va publicar al BOE la Ley 39/2022, de 30 de diciembre, del Deporte (norma estatal), que deroga la Llei 10/1990, de 15 d’octubre, de l’esport. La nova llei és fruit de la necessitat d’ajustar la normativa en matèria d’esports a la realitat jurídica, econòmica i social actuals que requereix la seva ordenació.

Al preàmbul, s’assenyala que l'esport s'erigeix ​​avui dia com una activitat humana enormement enriquidora i generadora de benestar personal. A més, constitueix un important instrument de cohesió social, un vehicle eficaç per a la transmissió de valors i un element d'impuls econòmic sòlid.

[Més informació]

La Diputació de Barcelona presenta a Fitur 2023 el seu projecte per fomentar un turisme sostenible a través del cicloturisme

“El teu viatge comença a Barcelona”. Amb aquest eslògan la Diputació de Barcelona ha participat enguany a Fitur, del 18 al 22 de gener al Recinte Firal Ifema Madrid, per donar a conèixer l’oferta turística de la província de Barcelona. La presidenta de la Diputació, Núria Marín i el diputat d’Esports, David Escudé, van presentar el projecte de la corporació provincial per fomentar un turisme sostenible a través del cicloturisme i l’impuls de rutes ciclables a la província.

[Mes informació]

Escudé i Monràs a la presentació del centenari del FCBQ

La Pedrera (Casa Milà) va acollir, el passat 16 de gener, la presentació oficial del Centenari del Bàsquet Català a la que van assistir nombroses autoritats distingides i representants de gent del Bàsquet Català.

La Diputació de Barcelona va estar representada pel diputat d’Esports, David Escudé, així com pel diputat d’Educació, Esports i Joventut, Josep Monràs.

[Més informació]

26a Festa de l’Esport Català 2022

Ahir dimarts, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el diari SPORT van organitzar la 26a edició de la Festa de l’Esport Català 2022, que va tenir lloc a les instal·lacions del CaixaForum de Barcelona.

Aquest esdeveniment esportiu que premia, any rere any, els i les esportistes i entitats més destacades de la temporada, així com aquells que mereixen un reconeixement especial per la seva trajectòria esportiva, va comptar amb la presència de la secretària de l’Esport, Anna Caula, el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, Juan Antonio Samaranch Salisachs, el diputat  d’Esports, David Escudé, entre d’altres.

[Més informació]

En marxa la Xarxa de municipis del projecte transformador «Equipaments 2030: responsables i educadors»

El 12 de gener la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona va aprovar el manifest d’adhesió i la creació de la Xarxa de Municipis del projecte transformador «Equipaments 2030: responsables i educadors», que dona suport a més de 6.000 equipaments municipals dedicats a l’educació, l’esport i la joventut.

La finalitat de la Xarxa és esdevenir un espai d’intercanvi i aprenentatge compartit que promogui i consolidi iniciatives dels ens locals per fer que els equipaments públics siguin espais participatius, accessibles, igualitaris i sostenibles.

[Més informació]

Cada setmana continguts del teu interès a la Comunitat JESA!!

Si encara no ho has fet, et convidem a inscriure't a la Comunitat JESA, a través del següent formulari, i compartir amb nosaltres les teves inquietuds o qualsevol aspecte que consideris interessant.

Els que ja formeu part de la comunitat i no teniu o heu oblidat la contrasenya, només cal que inicieu la sessió utilitzant el vostre nom d’usuari o correu electrònic, i us podeu generar una de nova.

[Més informació]

Santa Maria de Palautordera inaugura la nova temporada del Circuit de marxa nòrdica per a tothom

El proper diumenge 29 de gener donem el tret de sortida a una nova edició del Circuit de caminades de marxa nòrdica per a tothom, una activitat no competitiva i apta per a persones de totes les edats, que té per objectius fomentar l’activitat física en espais naturals de la província de  Barcelona, a través de la pràctica de la marxa nòrdica.

Us animem a fer difusió d’aquesta activitat als vostres municipis, engrescant a la població a formalitzar la seva inscripció.

[Més informació]

Sant Andreu de Llavaneres rep un Pla inicial de manteniment del pavelló d’esports del sector “Els Ametllers”

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ja disposa d’un instrument per planificar el manteniment del pavelló d’esports del sector «Els Ametllers» i conèixer-ne l’estimació del cost econòmic.

El Pla inicial de manteniment permet planificar la despesa en manteniment preventiu i correctiu d’un equipament esportiu per anualitats en els propers 5 anys.

[Més informació

Parets del Vallès, Sant Quirze de Besora i Sant Vicenç de Castellet reben plans d’estalvi energètic per als seus equipaments esportius

Aquest mes de gener tres municipis de la província han rebut de mans de la Diputació de Barcelona uns plans d’estalvi energètic per a les seves respectives instal·lacions esportives.

Pel que fa a Parets del Vallès, s’ha lliurat un pla d’estalvi energètic per a la piscina coberta Miguel Luque. En el cas de Sant Quirze de Besora, l’estudi fa referència al pavelló poliesportiu i Sant Vicenç de Castellet, n’ha rebut un per al camp de futbol del municipi.

[Més informació]

Sant Salvador de Guardiola rep el primer estudi ambiental d’un esdeveniment esportiu elaborat per la Diputació de Barcelona

Us informem que teniu a la vostra disposició la redacció d’estudis ambientals dels vostres esdeveniments esportius. El primer estudi d’impacte ambiental fet pels Serveis d’Esports de la Diputació ha estat realitzat durant l’última edició de la Corriols de Sant Salvador de Guardiola. Aquest esdeveniment que, en aquesta darrera edició, ha registrat una participació de 565 persones de totes les edats, sempre ha treballat la sensibilització ambiental.

Aquest tipus d’estudis es canalitzen a través del recurs del Catàleg de serveis anomenat “Estudis de planificació i gestió d’esdeveniments esportius”, que actualment està obert en fase de sol·licitud.

[Més informació]

Índex de satisfacció i impacte econòmic de 10 esdeveniments esportius de la província

© lzf / Shutterstock.com

© lzf / Shutterstock.com

L'índex de satisfacció dels participants dels esdeveniments esportius de 10 municipis de la província ja és conegut, aquest mes de gener, gràcies a les Enquestes de satisfacció d'esdeveniments esportius que oferim als ens locals.

Es tracta d'un recurs tècnic per conèixer la valoració i l’impacte econòmic generat al territori. Per als ajuntaments que ho demanen, la Diputació de Barcelona elabora  informes de satisfacció a partir d’enquestes en línia que l’organització s’encarrega de realitzar entre els participants. 

[Més informació]

Ir arriba

SABIES QUE...?

Jornada ‘Dades, decisions, resultats: generar coneixement per prendre les millors decisions’

La Sala d’Actes de l’INEFC Barcelona acollirà demà dijous 26 de gener, a les 16.30 hores, una jornada amb el nom “Dades, decisions, resultats” emmarcada dins del “Projecte TALENT: l’esport del futur”, impulsat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

Aquesta jornada té com a objectiu principal explicar i compartir amb el sector esportiu exemples de bones pràctiques, casos d’èxit i projectes que parteixin del coneixement per ajudar a la bona presa de decisions per tal d’assolir resultats d’excel·lència.

[Més informació]

Acte inaugural del centenari de la Federació Catalana de Hockey

El passat 17 de gener la Federació Catalana de Hockey va donar el tret de sortida a la celebració del seu centenari al Palau de Pedralbes. L’acte, de caràcter institucional, va ser presentat per la periodista Marta Carreras, i va comptar amb la presència del president de la federació catalana de hockey, Xavier Adell, el president del comitè organitzador del centenari, Josep María Biosca, el president de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs i la consellera de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, entre altres autoritats.

[Més informació]

4t Curs EFISport: Gestió d'Energia en Instal·lacions Esportives

INDESCAT, juntament amb el Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC), organitza el 4t Curs EFISport: Gestió de l'Energia en Instal·lacions Esportives,  que tindrà lloc del 15 de febrer al 29 de març de 2023.

Aquest curs és una excel·lent oportunitat perquè directius d'instal·lacions esportives puguin assolir una visió completa de les bases per gestionar eficientment una instal·lació esportiva des de la vessant energètica.

[Més informació]

Necessites contenidors per recollir el granulat de cautxú al teu camp de gespa artificial?

Signus, entitat sense ànim de lucre, ubicada a Madrid i responsable de la correcta gestió ambiental dels pneumàtics fora d'ús, posa a la vostra disposició uns contenidors per recollir el granulat de cautxú reciclat dels camps de gespa artificial.

Amb l'objectiu d'evitar que els jugadors s'emportin aquest material a les botes i la roba i que puguin acabar en llocs inapropiats, Signus ha posat en marxa aquesta mesura que evitarà la dispersió del material a l'entorn i facilitarà la seva reutilització en el propi camp.

Si t’interessa, no dubtis en sol·licitar contenidors per a la teva instal·lació esportiva, enviant un correu de part nostra a info@signus.es.

[Més informació]

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX