Jornada APROPA

Jornada APROPA

Municipi:

Cornellà de Llobregat

Ens impulsor: L’ens impulsor principal és l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els centres educatius de la ciutat i Citilab.

Contacte: educacio@aj-cornella.cat


Descarrega fitxa

 

La Jornada APROPA és una activitat organitzada per donar a conèixer a la ciutadania els serveis i els recursos educatius de Cornellà. Adopta el format d’una fira d’exposicions, i posa l’èmfasi en la importància de l’aprenentatge durant la vida, i és per aquest motiu que s’articula al voltant dels processos d’orientació educativa de la població, tant des d’un punt de vista acadèmic com professional. Pretén crear un espai de trobada local per divulgar, informar i orientar acadèmicament i professionalment als joves, als agents socioeducatius i a la ciutadania en general.

Està organitzada pel Departament d’Educació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb altres entitats implicades, i té el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació BCN FP.
 

Objectius

Prestar ajut perquè els assistents defineixin els seus objectius acadèmics i professionals.

Persones destinatàries

Alumnat, d’educació secundària obligatòria, de PFI, de cicles formatius, de batxillerat i universitari, i la ciutadania en general.

Metodologia

La metodologia és participativa, amb una primera fase expositiva, amb una conferència inaugural i carpes expositives on es pot consultar la informació de cada institució participant, i una segona fase demostrativa, amb tallers pràctics i lúdics per als assistents.

Fases

A la primera fase, es defineix l’estructura, els continguts i la data de la trobada. A la segona, es concreten els ponents i l’oferta definitiva de tallers, s’assignen les responsabilitats durant la jornada i es fa la previsió pressupostària. A la tercera, es prepara la logística, se seleccionen les activitats per participar i es concreten els espais i els recursos materials. A la quarta, es desenvolupa la jornada, i a la cinquena s’avalua.

Recursos humans

El responsable del projecte és el cap de l’Àrea de Gestió d’Educació. També hi participen un tècnic d’Educació, les direccions i les coordinacions dels centres educatius i altres instàncies privades.

La coordinació la formen dues persones del Departament d’Educació, i hi ha una comissió organitzadora d’unes quinze persones amb capacitat de decisió sobre l’estructura, els continguts, el desenvolupament i l’avaluació de la jornada.

Recursos materials i espais

Els espais els facilita Citilab, i es disposa de carpes expositores i material annex (cadires, taules, retolació), material de difusió, informàtic, com també del que cal per dur a terme les activitats i el condicionament dels espais.

Cost i fonts de finançament

El cost és de 7.800 €. Els fons els aporten l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la Diputació de Barcelona.

Punts forts

L’orientació acadèmica i professional és un ajut per començar a perfilar el camí professional segons els interessos i capacitats propis. La jornada dona als participants la possibilitat d’informar-se dels serveis i els recursos educatius municipals i li permet obtenir una assistència personalitzada.

Punts de millora

L’elevat nombre d’alumnes que participen en la jornada dificulta que el repartiment entre els espais de la fira sigui òptim. S’ha decidit, per solucionar-ho, plantejar altres formes organitzatives.

A la pròxima jornada s’oferirà per duplicat una conferència d’orientació, i després s’articularan els tallers demostratius per als assistents, per permetre la participació activa de tots els assistents. També s’oferirà una jornada a la tarda, especialment dedicada a les famílies, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.