01/12/2015 17:33 h.

El Grup Socialista dóna suport als pressupostos 2016 de la Diputació de Barcelona

Comparteix

Perquè s'accepten les propostes fetes com destinar 30 MEUR a la reactivació de l'economia o un programa extraordinari per ampliar el suport als ajuntaments per a la lluita contra les desigualtats.

El Ple d'aquest mes de novembre a la Diputació de Barcelona ha estat excepcionalment llarg, de sis hores. I és que l'ordre del dia anava farcit de temes i mocions a debatre. El punt més rellevant, però, era l'aprovació del pressupost 2016. En aquest punt, l'equip de govern ha comptat amb el suport del Grup Socialista perquè, com explicava la portaveu Pilar Díaz, "hem fet arribar al Govern unes consideracions prèvies i propostes que han estat ben acollides, propostes que tenen l'objectiu de fer-los més propers a la ciutadania i més d'esquerres i progressistes"; d'entre aquestes, en destaca "dues de molt importants, perquè tenen a veure amb dues de les majors preocupacions que tenim en aquest moment: la reactivació de l'economia i la creació d'ocupació"; en aquest sentit, el Grup Socialista ha pactat amb el Govern que s'incorporin al Pressupost del 2016 30 MEUR per al foment de l'ocupació local i la dinamització de l'economia i els emprenedors locals, així com un programa extraordinari, dotat amb un mínim de 30 MEUR, per ampliar el suport als ajuntaments en polítiques de lluita contra les desigualtats en àmbits com els serveis socials bàsics o la pobresa energètica. En aquest sentit, Pilar Díaz ha recordat que "està molt bé que s'hagin presentat dues mocions sobre la pobresa energètica, però més important que això és que hi hagi una partida al pressupost per a poder-hi destinar, i això és el que hem fet el Grup Socialista".

Altres aportacions del Grup Socialista en aquests pressupostos tenen a veure amb el desenvolupament d'un pla de suport a les persones amb discapacitat o l'aportació de 12 MEUR al conveni de la Diputació de Barcelona per vies locals. Pilar Díaz també posava de relleu el fet que "la Diputació de Barcelona també ha de ser motor d'innovació local, ha de ser un referent, i per això hem proposat la possibilitat de crear un grup de treball que estudiï i valori la possibilitat d'ampliar l'oferta de gestió de serveis municipals des de la Diputació, en forma de xarxa; i també crear un nou programa de suport als ajuntaments per a l'aplicació de la nova Llei de transparència, que ja tenim aquí".

En la segona part del Ple, el Grup Socialista va aportar dues mocions. Una, que no es va aprovar, va anar en relació a la resolució presentada el passat 27 d'octubre al Parlament de Catalunya per part dels grups parlamentaris de Junts pel Sí i de la CUP, "perquè després de les eleccions del 27S tenim un nou Parlament, i entenem que la seva primera funció i responsabilitat és escollir un president que formi govern, en canvi, el primer que ha fet ha estat aprovar una resolució que considerem un greu error polític perquè els resultats electorals no els habiliten per a saltar-se la legalitat; de fet, quan un té majoria, la legalitat es canvia, no cal saltar-se-la", explica la portaveu socialista. L'altra és una crida per la igualtat en el món local que "vam decidir de portar en aquest Ple d'aprovació de pressupostos perquè parla del full de ruta, de l'agenda política, de buscar resposta a temes prioritaris com les desigualtats creixents, al fet que les famílies puguin arribar a finals de mes", diu Pilar Díaz. La moció, amb una àmplia llista d'acords que van des de lluitar contra l'atur i per unes condicions laborals dignes amb tot un seguit d'accions fins a impulsar l'equilibri territorial amb una política activa d'atenció a les necessitats dels petits municipis, es va aprovar amb els vots de CiU i ERC.

El Ple acabava passades les cinc de la tarda.

 

Font fotografia: Diputació de Barcelona