14/02/2018 17:23 h.

L'Ajuntament de Viladecans rep el seu Pla d'accessibilitat

Comparteix

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha rebut aquesta setmana el seu Pla d’accessibilitat, realitzat per la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un instrument que ha de servir al consistori per prendre futures decisions sobre aspectes relacionats amb la mobilitat de la població. El treball l'ha estat lliurat el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l’alcalde, Carles Ruiz.

El Pla d’accessibilitat és un instrument que identifica les barreres arquitectòniques en els diferents àmbits de la població, ja sigui a la via pública, en edificis o en transports i comunicació, i en proposa solucions. El treball estableix un programa per a la progressiva eliminació de barreres per assolir que el municipi sigui plenament accessible, d’una manera racional i planificada.

Les propostes d’intervenció recollides en el Pla pretenen una millora global de l’accessibilitat i, per tant, tant els seus habitants i com els visitants ocasional en són beneficiaris. En aquest sentit, els principals beneficiaris son, a més de les persones grans, les persones amb discapacitat física motriu, amb deficiència visual o auditiva, així com les que tenen deficiències psíquiques, intel·lectuals o cognitives.

Mitjançant l’inventari d’infraestructures del municipi, el Pla d’accessibilitat dona consciència del que ja està adaptat i del que manca per fer, oferint informació tècnica que pot servir per a abordar futures intervencions. En aquest sentit, el treball actua com a pla de prevenció per a la creació de noves barreres, i també representa un compromís tècnic i polític envers la transformació del municipi cap a la plena accessibilitat en benefici de tothom.

L’objectiu específic del Pla d’accessibilitat és la creació d’un entorn integrat on la supressió de barreres es realitzi de forma conjunta en equipaments, àmbits exteriors, mitjans de transport i comunicació i on sigui possible desplaçar-se amb el mínim esforç i amb el major confort possibles.

Fotografia: Diputació de Barcelona