18/03/2020 12:32 h.

Núria Marín ofereix a la conselleria de Salut 40 llits al recinte Mundet per fer front al COVID-19

Comparteix

Aquest oferiment se suma a tot el conjunt d’accions que està impulsant la Diputació per tal de contenir, en la mesura del possible, la propagació del virus i pal·liar els efectes de la pandèmia.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat que la corporació ofereix a la conselleria de Salut 40 llits ubicats als centres Respir que la Diputació gestiona a la ciutat de Barcelona. Així, la corporació continua posant els seus serveis a disposició de les autoritats sanitàries per tal de fer front al COVID-19. Aquest oferiment se suma a tot el conjunt d’accions que està impulsant la Diputació per tal de contenir, en la mesura del possible, la propagació del virus i pal·liar els efectes de la pandèmia.

Aquest dimarts al matí, Marín ha explicat que «ahir em vaig posar en contacte amb la consellera Vergés per oferir, a disposició de la conselleria, 40 habitacions per si fos necessari reforçar el sistema hospitalari»; fet que demostra que, a més d’estar al costat, sobretot, dels municipis més petits, la Diputació també ho està «de la Generalitat de Catalunya i del Govern d’Espanya per ajudar en tot el que sigui possible».

La presidenta ha recordat que «he defensat, des de sempre, la sanitat pública com un dels pilars bàsics de la societat al costat de l’educació» i, ha posat en valor la sanitat pública, així com l’actitud i la vàlua dels seus professionals.

També ha destacat que, a la Diputació, s’ha implantat el teletreball ja que «és una solució vàlida per continuar prestant els serveis essencials» i per «intentar evitar els desplaçaments mínims». Això permet, alhora, tal i com ha explicat Marín, «donar tot el suport als municipis, que és la nostra raó de ser» i limitar l’ús de determinats equipaments.

Finalment, Núria Marín ha afirmat que «és evident que hi ha unes conseqüències econòmiques, més enllà de les sanitàries i socials, que són importants» i, per aquest motiu ha donat la confiança al govern de l’Estat i ha fet una crida a treballar de forma conjunta per part de totes les administracions.

Al servei de les persones grans

D’entre les accions impulsades per la Diputació cal destacar que, aquest dilluns, s’han gestionat una cinquantena de trucades per atendre les persones grans que actualment no són usuàries del Servei Local de Teleassistència als municipis confinats de la Conca d’Òdena. L’objectiu és que aquestes persones puguin tenir les mateixes prestacions que la resta de persones usuàries i rebre suport en cas de necessitar-lo.

D'altra banda, en l'àmbit de Salut Pública, una desena d’ajuntaments han utilitzat la línia oberta que la Diputació de Barcelona ha posat a disposició dels governs locals de la província.

A més, tot i el confinament que pateixen els quatre municipis de la Conca d’Òdena, des de la Diputació de Barcelona s’ha garantit el funcionament amb normalitat de la Unitat Mòbil de Teleassistència amb base a Igualada i servei de 24 hores en la totalitat del territori on té assignada l’actuació. El vehicle pot entrar i sortir de la zona de confinament per atendre emergències de caràcter social.

Centres Respir

Els equipaments residencials Respir, ubicats al Recinte Mundet de Barcelona,  van acollir l’any passat, de forma temporal, 3.905 persones amb dependència d’una família cuidadora, concretament persones grans (majors de 65 anys) o bé persones amb discapacitat intel·lectual (d’entre 6 i 65 anys).

La finalitat d’aquest servei ofert per la Diputació de Barcelona és la de millorar la qualitat de vida de les famílies cuidadores de persones amb un determinat grau de dependència, proporcionant-los un temps de descans i donant resposta a determinades situacions familiars imprevistes.