13/11/2023 11:26 h.

Sant Feliu de Llobregat acull la presentació del Pla Estratègic per a persones grans del Baix Llobregat

Comparteix

El Pla, al que la Diputació de Barcelona dóna el seu suport, pretén impulsar una sèrie de millores pel que fa a la qualitat de vida de les persones grans de la comarca

Sant Feliu de Llobregat, capital de comarca del Baix Llobregat, ha estat la localitat on s’ha presentat el Pla Estratègic per a les persones grans de la comarca. L’objectiu d’aquest és donar resposta a les necessitats i preocupacions de les persones grans de la comarca, per tal de millorar la seva qualitat de vida, a través d’una diagnosi i d’un document d’acció previs els quals ajuden a configurar el Pla.

A la presentació, hi han assistit el diputat de Joventut de la Diputació de Barcelona, Javier Silva i la consellera de Gent Gran del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos. A més de la participació de diferents membres del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat; persones grans del territori, entitats i professionals de la salut, de la formació i de cossos de seguretat; juntament amb personal tècnic i alguns regidors.

En aquest sentit, el diputat Javier Silva, assegura que la Diputació de Barcelona dóna suport a projectes estratègics com aquest perquè “els ens locals puguin organitzar millor els seus serveis, equipaments, professionals i recursos destinats a aquest àmbit”. Per a Silva, l’objectiu de la corporació és que “les persones grans se sentin empoderades i per això fa temps que es treballa sota el paradigma de l’envelliment actiu i es lluita fermament contra l’edatisme. Tot i entenent l’envelliment com “una etapa més del continu de la vida”.

La Diputació de Barcelona ha fet una aposta clara per la innovació social en l’àmbit de les persones grans al llarg de l’últim mandat. Per això, al costat de la ciutadania, les entitats i els professionals, defineix un conjunt d’estratègies per fomentar l’envelliment actiu al territori, a més de garantir la promoció social de les persones grans. 

I ho fa a través de quatre grans eixos: cohesió social, comunitat i participació; drets i igualtat d’oportunitats; benestar i desenvolupament personal; i entorn urbà inclusiu amb les persones grans.

La corporació ofereix espais de reflexió i intercanvi en l’àmbit de l’envelliment actiu. Amb el mateix objectiu, també impulsa el programa de dinamització de les persones grans, que financia professionals i activitats que fomentin el temps de lleure actiu i les relacions intergeneracionals. 

Aquest suport està estretament vinculat al recurs Nexes, també de la Diputació de Barcelona, que es dirigeix a l’atenció de la soledat no desitjada de les persones grans i s’implica en aquesta situació per revertir-la.