22/04/2024 10:00 h. - Beatriu Sanchís

L’Institut del Teatre presenta una exposició dedicada a la trajectòria internacional d’Àngel Guimerà

  • La mostra, impulsada des del Museu de les Arts Escèniques, s’inclou en les activitats de l’Any Guimerà i es podrà visitar fins al 20 de setembre

En el marc de l’Any Guimerà que commemora aquest 2024 el centenari de la mort del poeta, dramaturg i activista de les lletres catalanes Àngel Guimerà, l’Institut del Teatre, gestionat per la Diputació de Barcelona, acull a partir del 26 d’abril l’exposició “Volta al món d’Àngel Guimerà”.

La mostra, impulsada des del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre, explica i il·lustra la trajectòria internacional d’Àngel Guimerà per Europa, Nord-Amèrica i Amèrica Llatina, des de les estrenes a Madrid fins a Jinkyō (Aquest món polsós, 1924), una pel·lícula japonesa basada en Terra baixa.

L'exposició segueix el recorregut internacional de l'obra dramàtica de Guimerà amb una setantena d’imatges i documents: fotografies, programes de mà i cartells internacionals. A més, aplega informació sobre les adaptacions a altres formats de l'obra de Guimerà, especialment a partir de l'òpera verista Tiefland, que va servir de disparador per adaptacions cinematogràfiques a països com Alemanya, Mèxic o Japó. La mostra es fa ressò també de l’impacte dels textos de Guimerà en altres canals i formats com la ràdio, el còmic o la televisió catalanes.

Acte especial de l’obertura al públic

El dijous 25 d’abril, a les 19 h, tindrà lloc un acte a l’Auditori de l’Institut del Teatre, que marca l’obertura al públic de l’exposició, que es podrà visitar lliurament fins al 20 de setembre de 2024 al vestíbul de l’Institut del Teatre.

L’acte comptarà amb la intervenció de Sílvia Ferrando, directora de l’Institut del Teatre i Anna Valls, directora del Museu de les Arts Escèniques, així com dels comissaris de la mostra, Enric Gallén i Martí Romaní.

Altres activitats del MAE

A banda de l’exposició, el MAE ha contribuït en la commemoració de l’Any Guimerà amb un episodi del seu canal de pòdcast “Tothom a escena!” dedicat al dramaturg. El MAE treballa enguany en acabar de digitalitzar els fons d’arxiu i museu i els manuscrits i altres documents bibliogràfics inèdits d’Àngel Guimerà, que compartirà en els seus catàlegs en línia i a les xarxes a través del hashtag #AnyGuimerà.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 10 “Reducció de les desigualtats”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

 

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.