Salut sexual i afectivitat

Sexualitat i afectivitat

La sexualitat neix amb la persona, i es constitueix com una part integral de la seva personalitat. És una dimensió humana que abarca actituds, habilitats, coneixements i està íntimament lligada als valors i creences de cadascú.

L'educació afectiva-sexual és un aspecte fonamental en el desenvolupament de la persona, aquesta facilita el creixement positiu a nivell emocional i afectiu, influint en la manera d'entendre i viure la sexualitat .

Des del Servei de Salut Pública es fomenta la promoció d'una sexualitat sana, necessària per a la prevenció de conductes de risc en la població. Les accions que es proposen tenen com a objectiu, potenciar actituds i habilitats per a l'adopció de conductes sexuals més saludables i responsables.

Informació per demanar els tallers

Guia de recursos d'educació sexual i afectiva

Apropa els diferents recursos presents a la xarxa en matèria de sexualitat.

Malgrat no ser exhaustiva, hi trobareu molts recursos que s'han ordenat segons el col·lectiu a qui s'adreça (pares i mares, adolescents i joves, gent gran, etc).

Webdoc Sexis

Documental interactiu que tracta la sexualitat en l’edat adolescent i té per objectiu promoure el dret a la informació i a l’educació sexual.

Aquest webdoc esdevé una eina interactiva, didàctica i amena per tractar, sense tabús ni estereotips, el tema de la sexualitat.

El contingut està estructurat en 10 blocs temàtics, desenvolupats en vídeos que recullen el testimoni de joves que expliquen les seves vivències, inseguretats i dubtes sobre sexualitat; així com també les experiències de personatges coneguts en aquest àmbit.

Tant en el portal com durant el documental hi ha l’opció de complementar les històries d’aquests joves amb les aportacions de persones expertes en la matèria, que donen informació i assessorament a les qüestions plantejades pels protagonistes, per millorar les seves relacions personals, fer-los autònoms, responsables i lliures.

Aquest documental ha estat produït per Setmagic Audiovisual, amb la coproducció de TV3 i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia del drets de les persones LGTBI.

Llei Orgànica 1/2023, de 28 de febrer, per la que se modifica la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, de Salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs.

Llei Orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual.

Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs.

Real Decret 825/2010, de 25 de juny, de desenvolupament parcial de la Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs.

Real Decret 831/2010, de 25 de juny, de garantia de la qualitat assistencial de la prestació a la interrupció voluntària de l'embaràs.

Decret 148/2010, de 26 d'octubre, de creació de la Comissió Assessora de l'atenció maternoinfantil i d'atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva.